Amenajarea casei

#perdele #calculator #vopsea #televizor #perne #domitor #detoxifierea dormitorului

4 ponturi pentru detoxifierea dormitorului

Fie ca stai foarte mult timp in dormitor sau petreci doar cateva ore, este important ca acest spatiu sa fie ferit de substantele toxice care ti-ar putea afecta sanatatea. Iata cateva ponturi care te pot ajuta la detoxifierea dormitorului si transformarea lui intr-un loc relaxant.

1 Curata pernele din dormitor

Pentru igienizarea camerei, este important sa tii cont si de pernele pe care le folosesti. Daca nu sunt spalate in mod regulat, pernele pot "adaposti" o serie de microbi si bacterii. Asadar, una dintre cele mai simple modalitati de a reduce toxinele din dormitor este curatarea constanta a pernelor.

2 Acorda o atentie deosebita perdelelor

Daca vrei sa ai un dormitor curat, lipsit de substante nocive, este recomandat sa acorzi o atentie deosebita perdelelor. Pentru a evita aparitia mucegaiului in dormitor, este indicat sa permiti soarelui sa lumineze camera, intrucat razele acestuia vor elimina in mod natural cantitatea suplimentara de umezeala din dormitor, reducand astfel riscul aparitiei mucegaiului.

In acest sens, este bine sa tragi perdelele, imediat ce te trezesti, pentru ca procesul de detoxifiere al camerei sa inceapa de la primele ore ale diminetii.

3 Elimina electronicele din dormitor

Electronicele pot influenta stilul tau de viata, perturband obiceiurile naturale de somn. Expunerea la lumina artificiala, provenita de la ecranele digitale, stimuleaza activitatea creierului, motiv pentru care este mai greu pentru tine sa adormi.

Pentru ca dormitorul tau sa fie un spatiu relaxant, este bine sa nu il incarci cu electronice. Asadar, televizorul si calculatorul nu ar trebui sa fie prezente in dormitor. In acest mod, somnul tau va fi mai placut.

4 Alege cu atentia vopseaua

Unele tipuri de vopsea de interior sunt formate din compusi organici volatili (COV), care reprezinta o surse importanta de poluare a aerului din interior si prezinta o serie de riscuri pentru sanatate, precum cancer, boli ale ficatului sau afectiuni ale rinichilor.

In plus, vopseaua care contine compusi organici volatili lasa un miros puternic in camera, care poate persista timp de cateva saptamani, chiar daca vopseaua s-a uscat. Pentru ca dormitorul tau sa nu devina un spatiu nociv, este indicat sa alegi o vopsea lipsita de compusi organici volatili.

Sursa foto:self.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului