Amenajarea casei

# alegere usi albe # usi albe #usi

4 motive pentru care usile albe sunt o alegere sigura

Atunci cand vine vorba de amenajarea locuintei, ne dorim ca fiecare obiect achizitionat sa aiba un raport calitate-pret excelent. In plus, vrem ca rezultatul final sa fie unul placut ochilor si ca fiecare obiect decorativ sau piesa de mobilier sa se potriveasca cu locuinta.

 

Usile de interior reprezinta un element important atunci cand iti amenajezi spatiul de locuit, deoarece acestea trebuie sa iti ofere confort termic si fonic, dar si sa reziste in timp. Pe langa aceste proprietati tehnice, ele trebuie sa se potriveasca perfect cu designul intregii locuinte si sa ofere un aspect placut incaperii, astfel ca tu sa te poti simti acasa.

Usile albe sunt prima noastra recomandare pentru cei care isi doresc un design minimalist pentru interiorul locuintei. Chiar daca sunt usi universale, acestea au numeroase avantaje:

Eleganta si simplitate

Daca iti doresti ca locuinta ta sa se remarce prin simplitate si eleganta, atunci usile albe sunt cea mai buna alegere. In ciuda faptului ca sunt un model clasic, usile albe se afla in topul preferintelor clientilor, datorita aspectului, dar si beneficiilor oferite. Fiind albe, usile se pot integra foarte usor in orice design, de la vintage pana la cele moderne si nonconformiste. In plus, acestea se intretin foarte usor si isi mentin aspectul pentru o perioada lunga de timp.

Mai multa lumina

Lumina este foarte importanta pentru sanatatea noastra. Usile albe sunt ideale pentru camerele slab luminate. In general, usile in nuante inchise nu fac altceva decat sa intunece camerele. In schimb, albul reflecta lumina, astfel ca te poti bucura de luminozitate sporita. Daca alegi ca si culoarea peretilor sa fie una deschisa, atunci camerele vor fi foarte bine luminate, ceea ce va aduce numai beneficii celor ce le trec pragul.

Albul mareste vizual

Albul creeaza iluzia de spatiu, de aceea acest model este ideal si pentru camerele mici. Chiar daca incaperea pe care o amenajezi este una mica, alegand albul pentru pereti si usa, vei avea senzatia ca aceasta este mult mai mare decat in realitate, ceea ce te va face sa te simti mai confortabil.

Varietate mare de modele

In acest moment pe piata poti gasi o gama variata de modele de usi albe, deoarece majoritatea producatorilor importanti au astfel de modele in portofoliu. Acestea difera intre ele ca model, finisaje sau nuante. Vei avea de ales de la usi simple, pana la usi cu diferite insertii colorate. Iata cateva modele populare:

Usi albe simple – cel mai simplu model este usa din lemn, vopsita in diferite nuante de alb si cu structura tubulara cu rama de lemn masiv. Alegand acest tip de usa, nu ai cum sa dai gres, indiferent de tematica sau designul camerei in care vrei sa o integrezi, deoarece simplitatea acesteia o face foarte versatila. Un alt avantaj important este pretul redus comparativ cu usile ce au un design complex si combina diverse materiale.

Cu sticla securizata – usile albe pot avea sticla clara, acestea putand fi utilizate in living sau sticla satinata, pentru mai multa intimitate. Acestea au ajuns treptat in topul preferintelor celor care vor sa construiasca locuinte cu un design modern. Singurul dezavantaj este faptul ca, pentru a arata bine tot timpul, este necesar sa fie intretinute periodic si sa se evite contactul mainilor cu acestea, deoarece sunt un adevarat magnet pentru amprente.

Glisante – usile duble glisante cu sina metalica sunt prevazute, in general, cu geam din sticla si au structura din lemn masiv. Sunt foarte utile in camerele unde spatiul este limitat si nu se pot folosi usile cu sistemul de deschidere clasic. In plus, variantele cu ferestere mari faciliteaza trecerea luminii, astfel vei avea parte de camere luminoase.

Cu rama colorata – daca nu vrei ca usile tale sa fie prea simple, atunci poti opta pentru varianta cu rame colorate. Gama disponibila de culori este foarte variata, de la pasteluri, la nuante electrice. Caracteristicile acestora sunt asemanatoare cu cele ale usilor albe simple.

Usi albe cu insertii – usile albe pot avea diferite insertii, de la insertii colorate, pana la insertii din diferite materiale, precum furnir, crom sau inox. Acestea ofera un plus de personalitate, rezultatul final fiind spectaculos. Daca doresti sa adaugi un plus de stil designului interior, usile albe cu insertii raman una dintre cele mai bune optiuni.

Indiferent daca esti adeptul designului modern, minimalist, vintage sau clasic, usile albe reprezinta o varianta cu care nu ai cum sa dai gres atunci cand iti amenajezi spatiul de locuit.

Sursa: Pixabay, Polina Zimmerman

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea