Amenajarea casei

#curatenie #purificator de aer #filtre de aer #aer casa #purificare aer

4 metode de a curata aerul din casa

Calitatea aerului din casa este un factor important in mentinerea sanatatii tale si a familiei. Insa, pentru ca locuinta sa fie un mediu cu aer curat, este necesar sa iei anumite masuri. Descopera, asadar, cateva metode de a curata aerul din casa!

1 Curatenia frecventa

Una dintre primele si cele mai importante masuri pe care le poti lua pentru a te bucura de aer sanatos in casa este curatenia frecventa. Cu precadere in timpul verii, cand praful are tendinta sa se acumuleze cu mult mai multa usurinta, este esential sa il indepartezi regulat.

Nici restul casei nu trebuie ignorat: spre exemplu, alimentele se degradeaza mai rapid pe timp de vara, de aceea, asigura-te ca bucataria ta nu devine un focar de infectie, indepartand hrana alterata in cel mai scurt timp sau prevenind deteriorarea acesteia de la bun inceput.

Igienizarea frecventa a locuintei va contribui si la buna functionare a filtrelor aerului conditionat care nu se vor imbacsi cu usurinta si vor raspandi in interior aer curat, nu poluat.

2 Folosirea unui purificator de aer

Alegerea unui purificator te va ajuta, de asemenea, sa mentii aerul curat in interiorul locuintei. In comert vei gasi o bogatie de modele si de tipuri de aparate destinate purificarii aerului. In alegerea celui potrivit, insa, tine cont de cateva criterii:
 

  • Opteaza pentru un purificator de aer cu filtre HEPA. Acest tip de filtre (High Efficiency Particle Arrest) inlatura peste 99% dintre particulele mai mari de 0,3 micrometri, ceea ce traduce prin curatarea mai eficienta a aerului provenit din exterior. De regula, filtrele HEPA rezista circa 1 an.
  • Alege un purificator cu filtre de carbon activ, destinate indepartarii mirosurilor neplacute din aer. Filtrele de carbon activ trebuie inlocuite o data la 3-6 luni.
  • Tine cont si de CADR - Clean Air Delivery Rates. CADR masoara cantitatea de aer care trece prin interiorul filtrelor purificatorului. Daca CADR-ul este prea scazut, aparatul nu este suficient de puternic pentru a curata in mod eficient aerul din incapere. Cauta aparate cu CADR de 250 sau mai mare.



3 Plantele de apartament

Exista anumite tipuri de plante de apartament care au darul de a curata aerul din casa de noxe. Pentru a-ti asigura calitatea aerului pe durata intregului an, poti opta pentru plante precum voalul-miresei (Chlorophytum comosum), ferigi, Scindapsus, limba soacrei (Sansevieria trifasciata) ori Dracaena. Utile se vor dovedi si ficusul sau iedera care contribuie la indepartarea formaldehidei, o substanta foarte daunatoare, din aer.

4 Curatarea filtrelor de aer conditionat

In situatia in care folosesti un aparat de aer conditionat pentru a te racori pe timp de vara, afla ca este foarte important sa ii cureti fitrele periodic - in caz contrar, calitatea aerului din interior va avea de suferit. In general, filtrele de aer sunt usor de curatat si pot fi igienizate prin rabatarea mastii frontale a unitatii interioare a aparatului. Nu uita sa verifici o data la 6 luni starea filtrelor de aer si sa le igienizezi, daca este cazul.

Foto: ehow.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea