Amenajarea casei

#amplasare televizor #idei ingenioase #amenajare casa

4 idei ingenioase de amplasare a televizorului in casa ta

Televizorul reprezinta pentru multe persoane un punct de interes intr-o incapere. In general, exista un singur smart TV in casa, cel mai probabil in sufragerie. Nu e nimic gresit, insa, in a aseza unul si in dormitor, ca sa te uiti pana noaptea tarziu la serialele favorite. Unele persoane opteaza pentru un televizor chiar si in bucatarie, ca sa le tina companie atunci cand gatesc sau cand iau masa.

Indiferent daca ai unul sau mai multe televizoare, important este cum anume le incadrezi in interior. Este necesar sa le asezi bine, din doua puncte de vedere: pe de o parte vizibilitatea sa fie una buna, iar pe de alta, locul sa fie unul potrivit, in armonie cu amenajarea intregului spatiu.

Iata cateva idei de integrare a televizorului in casa ta, in asa fel incat sa te bucuri de un spatiu primitor si stilat.

1. Fixare pe perete si stilizare

Din ratiuni de spatiu sau datorita predilectiei pentru mobila minimalista, multe persoane prefera sa isi fixeze televizorul pe perete. O inaltime potrivita pentru confortul tau este de aproximativ 1 metru masurat din centrul televizorului pana la podea, astfel incat imaginea sa fie la nivelul ochilor.

Daca esti nevoit sa il fixezi mai sus, atunci tine cont ca gradul de aplecare sa fie potrivit, astfel incat sa nu fii nevoit sa tii ceafa incordata. Tine minte ca dincolo de ratiunile de spatiu, este foarte important confortul tau atunci cand privesti la televizor.

Poti lasa televizorul singur pe perete daca tii la simplitate. Peretele poate fi alb sau vopsit intr-o singura culoare. Il poti aseza si pe un perete cu tapet, insa ia in considerare ca, daca vei dori la un moment dat sa il dai jos, atunci tapetul este compromis si va trebui refacut in intregime. Asa ca, odata asezat, ideal e sa fii sigur ca il lasi acolo o perioada mai lunga de timp.

Un televizor singur pe perete cu siguranta va atrage atentia, deoarece va fi unicul element prezent. Daca mergi mai mult pe ideea ca el sa nu fie chiar atat de vizibil, poti opta pentru o incadrare a lui intre alte elemente: poti prinde de perete rafturi pe care vei aseza carti sau obiecte decorative; poti aseza tablouri de diverse dimensiuni sau fotografii cu cei dragi; poti instala suporturi pe care vei pune plante de mici dimensiuni sau plante curgatoare, pentru o incadrare „vegetala” a televizorului.

2. Punere in rama

Daca mobilierul este clasic, iar designul interior al casei este unul vintage si nostalgic, un televizor singur pe perete sau asezat pe o masa poate contrasta neplacut. Atunci poti opta pentru ceva inedit. Il poti incadra intr-o rama, mai simpla sau mai somptuoasa, totul tine de gusturile tale si de stilul mobilierului din incaperea respectiva.

In acest fel, televizorul devine un centru de interes intr-un mod stilat, incadrat cu bun gust si inspiratie in designul camerei.

Rama poate fi mai mare decat televizorul, va avea un aspect interesant si iti va lasa posibilitatea sa iti achizitionezi la un moment dat un nou televizor, cu o diagonala mai mare, fara sa faci modificari importante in ceea ce priveste asezarea sa.

Daca nu, poti opta pentru o rama neagra simpla facuta fix pe dimensiunea televizorului, in asa fel incat, atunci cand este inchis, sa nu iasa foarte mult in evidenta.

3. Asezarea in biblioteca

Deseori intalnita, aceasta modalitate de pozitionare a televizorului este practica si nu iti da mari batai de cap. Poti aseza televizorul in spatiul special destinat care exista la cele mai multe modele de corpuri de mobilier pentru living.

Ai grija insa ca dimensiunile respectivului spatiu sa fie suficient de mari pentru diagonala televizorului ales. Ca sa nu ai surprize ca televizorul nu incape sau ca nu ai loc sa te uiti la cablurile din spate, ia in calcul  si o marja de spatiu intre mobilier si laturile televizorului.

Daca nu iti place ca televizorul sa fie prea vizibil sau vrei sa ii faci pe copii sa uite uneori de el, exista si varianta de a-l ascunde. Cauta modele de biblioteci cu o usa culisanta, astfel incat sa il poti acoperi ori de cate ori doresti. Respectiva usa culisanta poate fi simpla sau poate contine un pattern sau un desen. Din nou, totul tine de gusturile tale si de stilul care te atrage.

4. TV si semineu - doua puncte de interes

Intr-o incapere, un semineu reprezinta fara indoiala un element central. Fie ca este vorba de unul cu lemne sau de unul electric, acesta ofera nu doar caldura, ci si o atmosfera relaxanta, de aceea, vei dori sa il pui in evidenta si sa ii strangi pe cei dragi in jurul lui.

Ce faci insa cu televizorul din incapere? Si acesta trebuie sa se afle intr-o zona accesibila privirii.

Una dintre variante ar fi sa il asezi chiar deasupra semineului. Astfel, cele doua puncte de interes se afla la un loc si ofera o senzatie de destindere ori de cate ori te uiti impreuna cu persoana draga la un film. Un inconvenient poate fi reprezentat de faptul ca e posibil ca televizorul sa se afle mai sus decat este confortabil pentru ochii tai. Insa daca semineul are o inaltime potrivita, atunci aceasta poate fi cea mai buna optiune.

O alta varianta poate fi asezarea televizorului in lateralul semineului, daca exista o canapea in V. Astfel, te poti aseza fie cu fata spre semineu, fie cu corpul si privirea orientate spre televizor. O astfel de asezare a elementelor este potrivita pentru cei care nu isi doresc neaparat ca televizorul sa fie in centrul atentiei.

Foloseste aceste idei de amenajare atunci cand te gandesti cum anume sa asezi televizorul intr-o incapere. Cu putina inspiratie, vei vedea cum integrarea televizorului poate fi un adevarat exercitiu de stil.

Surse foto: Blog.sanus.com, Homestoriesatoz.com, Madebymood.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului