Amenajarea casei

#casa #lectura #amenajare casa

4 idei de a-ti amenaja propriul colt intim pentru lectura

Inca din copilarie, placerea de a te retrage intr-un colt intim, ferit de privirile indiscrete si invaluit intr-un aer reconfortant de siguranta, a ramas la fel de intensa. Un astfel de spatiu discret in locuinta este perfect pentru a evada in lumea imaginara prin lectura, de a asculta muzica preferata sau pur si simplu de a te relaxa intr-un climat in care poti fi doar tu cu tine.

In functie de locul pe care il alegi pentru amenajarea coltului tau intim pentru lectura si relaxare, ai grija sa alegi mobilierul potrivit si confortabil. Adauga cateva pernute moi si comode, o masuta de mici dimensiuni pe care sa asezi gustarea preferata si un corp de iluminat de intensitate medie, care sa te relaxeze si sa iti ofere in acelasi timp vizibilitatea de care ai nevoie.


1. Coltul intim in dreptul ferestrei

Cel mai usor mod de a improviza un coltisor intim doar pentru tine acasa este sa alegi zona libera din dreptul ferestrei. Aici poti aseza un corp de mobilier scund (ca o comoda joasa cu doua usi), pe care sa asezi o saltea mica, multe perne moi si o patura calduroasa. Apoi tot ce trebuie sa faci este sa montezi o galerie, astfel incat sa te poti izola de mediul inconjurator cu ajutorul unei draperii.


2. Coltul intim in mansarda

Mansarda este un alt loc minunat in care poti sa iti amenajezi un colt intim reusit, fiind un loc redus ca dimensiuni si mai putin accesibil celor din casa. Improvizeaza un pat mic, un corp cu rafturi pentru cartile preferate si o polita pe care sa asezi aproape de tine un ceai cald si cativa biscuiti de casa deliciosi.


3. Coltul intim din debara

Ai o debara pe care nu o mai folosesti? Ce-ar fi sa o transformi in mini-universul tau personal, in care evadezi dupa o zi lunga si obositoare, pentru a te relaxa departe de zgomot si tensiuni?


4. Coltul intim din living

Pana si livingul poate fi ofertant pentru amenajarea unui colt intim relaxant. Nu ai nevoie decat de putina imaginatie si un loc pentru sezut.



Sursa foto: architectureartdesigns.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare