Amenajarea casei

#baie #casa #amenajare casa #amenajare baie #pericole baie #sfaturi practice casa

3 pericole surprinzatoare din baie

Baia, spatiul al relaxarii si al igienei, poate ascunde o multime de pericole surprinzatoare. De la umiditatea care predispune la accidente la usa cabinei de dus care risca sa se sparga in bucati atunci cand iti este lumea mai draga, descopera o serie de pericole din sala de baie pe care se poate sa nu le fi luat in considerare!

1. Umiditatea

Baia este un spatiu in care umiditatea este fireasca, dar care, atunci cand este excesiva, poate deveni periculoasa. Accidentele cauzate de alunecarea pe gresia uda nu sunt rare si pot avea urmari dintre cele mai neplacute.

Pentru a scapa de pericolul umiditatii in exces din baie, remediaza eventualele probleme existente si adopta cateva reguli de baza. Astfel, in situatia in care umiditatea in exces este determinata de functionarea deficitara a sistemului de ventilatie, repararea acestuia ar putea indeparta atat umezeala de la nivelul gresiei, cat si riscul de aparitie a igrasiei.

De asemenea, in situatia in care in baie exista o cada, asigura-te ca aceasta este delimitata in mod eficient de restul incaperii prin perdele lungi si compacte. Nu in ultimul rand, foloseste covorase de baie care absorb umezeala, evitand sa calci direct pe gresie cand iesi din cada sau din cabina de dus.

In cazul in care te pregatesti de o renovare in baie, accidentele determinate de umezeala in exces pot fi evitate din fasa prin aplicarea unor placi ceramice special tratate pentru a preveni alunecarea.

2. Cabina de dus sau cada de baie

Daca, in mod obisnuit, cabina de dus sau cada de baie umeda nu ar trebui sa reprezinte un pericol real, folosirea produselor de tipul sampoanelor, sapunurilor, gelurilor de dus etc. in interiorul lor determina acumularea unei pelicule uleioase care predispune la alunecare.

Cea mai sigura metoda de a preveni eventualele accidente este curatarea regulata a cabinei de dus ori a cazii. Dupa fiecare folosire, o igienizare rapida cu apa si o carpa curata va reduce la minim riscul de alunecare.

3. Usa de sticla a cabinei de dus

Cabinele de dus prevazute cu pereti si usa din sticla au devenit populare cu decenii in urma si au inlocuit cu succes, in multe locuinte, vechile perdele din vinilin, atasate cazii de baie. Insa, desi cabinele de dus din sticla sunt concepute astfel incat sa reziste mult timp, o folosire indelungata, montarea necorespunzatoare sau un eventual soc pot determina accidente neplacute.

Cel mai nefericit dintre acestea este cazul in care usa cabinei de dus se sparge in mii de bucati (din cauza faptului ca, in cele mai multe dintre cazuri, usile sunt realizate din sticla tratata termic). Situatia poate fi cu adevarat periculoasa pentru copii si persoanele varstnice din cauza cioburilor foarte mici, aproape invizibile, care, imprastiate in intreaga baie, le pot produce rani serioase.

Pentru a reduce pericolul, iti poti lua cateva masuri de precautie. Pentru inceput, asigura-te ca montarea cabinei de dus si a usii, implicit, se realizeaza in mod corespunzator (la final, nu ar trebui sa existe ciobituri, crapaturi ale sticlei etc.). De asemenea, evita sa agati prosoape de bara de metal cu care cele mai multe dintre usi sunt prevazute. Opteaza, in schimb, pentru montarea unora fie in interiorul cabinei de dus, fie in exterior, in imediata apropiere a acesteia.

Foto: grahadesign.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea