Amenajarea casei

#amenajare casa #confort #locuinta #relaxare

3 lucruri in care sa investesti cu incredere atunci cand iti doresti un plus de confort si relaxare in cadrul locuintei

Confortul este unul dintre lucrurile de care avem nevoie in mod natural fiecare dintre noi si pe care adesea reusim sa il gasim in cadrul propriilor locuinte. De multe ori insa, un nivel ridicat de confort, este sinonim cu o investitie financiara pe masura, astfel ca ne vedem nevoiti sa prioritaizam putin lucrurile, astfel incat sa facem intr-o prima etapa doar acele investitii de stricta necesitate. Alegerile in materie de confort interior nu au fost niciodata simple daca tinem cont de faptul ca in prezent putem vorbi despre o diversitate uluitoare de produse care ne pot ajuta sa ne amenajam locuintele in asa fel incat sa ne putem bucura de cat mai multa relaxare si confort. Indiferent insa de tendintele actuale si de alegerile pe care le facem in materie de confort, lucrul cel mai important este acela de a fi noi multumiti la final, pentru ca confortul nu este ceva ce poate fi standardizat.

In general este recomandat ca amenajarea unei locuinta sa inceapa mereu cu aspectele care tin de confort, astfel ca in acest sens, usile exterioare si cele de interior am putea spune ca reprezinta un pas peste care nu trebuie sa trecem cu vederea. De ce? Pentru ca usile sunt o investitie pe care o facem pe termen lung si au un impact major asupra confortului pe care il resimtim in interiorul locuintei. Lucrurile insa nu se opresc aici, astfel ca am pregatit pentru tine 3 lucruri in care sa investesti cu incredere atunci cand iti doresti un plus de confort in cadrul propriului camin.

Sistemul de incalzire/racire al locuinei

Confortul termic este de departe unul dintre lucrurile asupra carora ar trebui sa ne indreptam atentia in momentul in care incepem sa facem investiti. Centrala termica, incalzirea in pardoseala, panourile solare sau aparatele de aer coditionat ne sunt astazi mai necesare ca niciodata avand in vedere ca de-a lungul anilor clima s-a schimbat destul de mult in tara noastra. Aceste investitii ne vor asigura un grad de confort termic cat mai ridicat, indiferent de sezonul curent.

Usile interioare si exterioare

Alegerea unor usi de interior si a unora de exterior de calitate reprezinta de asemenea un lucru care poate contribui in mod direct la confortul resimtit in cadrul locuintei avand in vedere faptul ca, specialistii au ajuns la concluzia ca in timpul sezonului rece, aproximativ 40% din caldura produsa se pierde prin intermediul usilor si ferestrelor. Usile si ferestrele din lemn stratificat reprezinta o varianta excelenta in acest sens avand in vedere ca prin intermediul tamplariei acestora, schimbul de temperaturi se face destul de greu.

Decoratiunile

Decoratiunile interioare am putea spune ca sunt acele detalii care fac o diferenta uriasa in ceea ce priveste atmosfera interioara din incaperile locuintei. Indiferent ca alegi decoratiuni din metal, din sticla sau din orice alt material, cert este faptul ca acestea te vor ajuta sa creezi o atmosfera cu totul si cu totul unica in cadrul locuintei tale. O atmosfera relaxanta rezoneaza foarte bine cu confortul, astfel ca investitia in decoratiuni este una cat se poate de inspirata.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare