Amenajarea casei

#izolare termica #casa #termoizolare

3 factori esentiali in termoizolarea casei

Termoizolarea este esentiala in procesul de incalzire si racire a locuintei. O termoizolare corecta reduce costurile pentru utilitati si sporeste gradul de confort al casei.

Cand o locuinta are o termoizolare bine facuta, pierderile de caldura se reduc cu pana la 50%. Iata 3 factori de luat in considerare in procesul de termoizolare:


1 Particularitatile locuintei

O termoizolare eficienta a locuintei reprezinta mai mult decat luarea in considerare a unor aspecte generale precum peretii, ferestrele si terasele. Pentru a termoizola casa corespunzator, trebuie sa tii cont de particularitatile locuintei tale. Acestea sunt: vechimea constructiei, nivelul de umiditate din regiune, suprafata casei, elementele structurale etc.

Termoizolarea se face pe toate partile importante ale casei. Depistarea acestor zone se face in functie de factori precum rezistenta la transfer termic si migratia caldurii de la zonele calde la cele reci.

Fiecare parte poate implica un anumit nivel de termoizolare. In cazul acoperisului, nivelul de termoizolare este mai ridicat decat in cazul pardoselii.


2 Calitatea materialelor

Specialistii in domeniu sunt de parere ca o termoizolare este eficienta numai cu conditia de a se folosi materiale de calitate. Astfel de materiale cuprind elemente precum tipul de polistiren, tipul diburilor in functie de tencuiala casei, adezivul, rezistenta plasei, garantia produselor etc.

In cazul polistirenului, acesta trebuie sa aiba o densitate minima de 15 kg/m si o rezistenta la compresie de cel putin 80 N/mm. Placile se fixeaza atat cu adeziv, cat si cu diburi. Un material termoizolant bun actioneaza ca o bariera de vapori, impiedicand formarea condensului.


3 Calitatea lucrarii

Chiar daca vei cumpara cele mai bune materiale de pe piata pentru termoizolatie, lucrarea poate fi nesatisfacatoare daca angajezi "oameni priceputi la toate" in locul unor specialisti. Acestia au experienta in domeniu si cunosc toate regulile si tehnicile de executie.

Sursa foto: foeeurope.org
 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr  Valentina Vanatoru, medic veterinar

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum sa-mi protejez animalul in perioada Sarbatorilor

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.