Amenajarea casei

#miros #curatenie #ecologic #arsura #microunde

Cum scapi de mirosul de arsura din cuptorul cu microunde

Mirosul alimentelor arse are capacitatea de a se impregna rapid in orice material. In cazul in care ai supraincalzit o punga de popcorn in cuptorul cu microunde, mirosul arsurii va persista o buna perioada in cazul in care nu actionezi in scurt timp.

 

 

Indeparteaza imediat produsul ars din cuptor si arunca-l. Este foarte probabil ca mirosul arsurii sa se fi raspandit in intreaga incapere, asa ca deschiderea unei ferestre poate fi cea mai potrivita alegere. Lasa usa cuptorului deschisa pentru cateva minute, astfel incat fumul sa iasa in totalitate.

Incearca un detergent  

Daca folosesti des cuptorul cu micounde este bine sa ai la indemana o solutie speciala pentru curatarea lui. Aceasta contine substante care protejeaza materialul din interiorul aparatului si are capacitati odorizante. In magazine o gasesti la pretul de aproximativ 10 RON – 250 ml.

In cazul in care nu folosesti un detergent pentru cuptorul cu microunde , poti folosi detergentul de vase. Ai nevoie de un burete nou sau curat imbibat in apa si de cateva picaturi de detergent de vase turnate peste acesta. Aseaza buretele in cuptor si programeaza-l la putere maxima pentru 1 minut. Lasa apoi buretele in interior o jumatate de ora. Aburii vor acapara mirosul de arsura, curatand totodata si orificiile de aerisire ale cuptorului.

Utilizeaza o solutie ecologica

1. Sucul de lamaie poate fi o prima varianta. Stoarce o lamaie intr-un bol, aseaza si cojile alaturi de suc si introdu bolul in cuptorul cu microunde. Seteaza programul de incalzire la putere maxima pentru aproximativ 2 minute.

2. O alta varianta cunoscuta si utilizata de majoritatea gospodinelor este otetul. Realizeaza o solutie din apa si otet in cantitati egale si las-o in cuptorul cu microunde aproximativ 5 minute pe programul de incalzire. Foloseste un vas special din sticla rezistenta termic. Aburii emanati vor elimina orice urma de miros.

3. Carbunele medicinal , cafeaua proaspat macinata sau bicarbonatul ajuta, de asemenea, la indepartarea mirosului de arsura. Oricare din aceste variante va fi folosita doar atunci cand cuptorul nu este in functiune.

Poti pastra la indemana un pahar cu cafea macinata pentru a-l introduce in cuptor de fiecare data dupa ce l-ai folosit. Efectul acesteia se va pastra aproximativ o saptamana, dupa care o poti folosi ca ingrasamant pentru flori.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea