Amenajarea casei

#mobila #camera #lemn #parchet

Cum sa intretii parchetul

Podeaua din este foarte benefica in cazul persoanelor alergice, insa este o suprafata pretentioasa si cu multe restrictii in privinta ingrijirii. Iata cateva solutii pentru protejarea si intretinerea podelei din lemn , astfel incat aceasta sa reziste cat mai multi ani in stare buna .

 

1 Foloseste aspiratorul in locul maturei sau carpei. Acesta va trage si praful din striatiile lemnului, pentru o mai buna protectie impotriva alergiilor si microbilor. Foloseste capatul special al aspiratorului, astfel incat sa nu zgarii suprafata. De asemenea, aspiratorul in sine trebuie sa aiba rotile fine, pentru ca atunci cand il transporti prin camera sa nu zgarie suprafata. Daca reusesti, muta aspiratoul manual din loc in loc.

2 Foloseste doar detergent special pentru lemn si niciodata unul din alta categorie. Daca este absolut necesar foloseste mopul, insa cu avertismentul ca acesta trebuie sa fie doar putin umezit sau foarte bine stors. Orice surplus de apa va scurta durata de viata si aspectul lemnului.

Daca ai posibilitatea, sterge parchetul cu solutie sau spray pulverizat pe o laveta sau cu umede pentru lemn.

3 In camerele cu lumina solara puternica sau ferestre mari, foloseste sau perdele , in special in orele de pranz, deoarece razele de soare puternice pot deteriora lemnul si finisajul acestuia.

4 Foloseste covoare sau mochete pentru zonele cu trafic intens. Aseaza un covor sub scaunul de la calculator sau in fata canapelei, precum si in zona mesei in care servesti masa sau cafeaua. Muta covoarele periodic si verifica aspectul lemnului din zonele acoperite. Acesta se va pastra intr-o stare mai buna decat cel din zonele descoperite, iar diferenta poate deveni vizibila.

5 Nu folosi covoare sau mochete care au cauciuc sau vinil pe partea care intra in contact cu podeaua. Aceste materiale produc si pastreaza umezeala dedesubt, deteriorand lemnul si favorizant producerea mucegaiului.

6 Sterge petele imediat dupa ce le observi. Inlatura surplusul cu un servetel de hartie sau o carpa moale uscata. Daca zona ramane colorata sau lipicioasa, poti folosi un special pentru lemn sau o laveta usor umezita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea