Cumpararea unei locuinte

#dotari #anunt #cheltuieli #sisteme de incalzire #vanzare casa de vacanta

Modalitati practice de a vinde casa de vacanta

Casa de vacanta poate sa implice cheltuieli ce depasesc bugetul unei familii in perioade de criza. Si pentru ca preturile locuintelor au scazut, casele de vacanta pot fi si mai greu de vandut. Exista, totusi, cateva modalitati practice de a vinde o astfel de constructie la un pret satisfacator.

Iata cateva aspecte de care sa tii cont cand vinzi casa de vacanta:

1 Mentioneaza la inceputul anuntului datele esentiale

Precizeaza de la inceput informatiile esentiale: tipul de imobil (casa de vacanta), suprafata si locatia. Un anunt imobiliar clar, de tipul "casa de vacanta Sinaia, 150 mp, 85.000 euro" ofera datele cele mai importante pentru persoanele interesate de acest oras si de acest tip de constructie. Ca la orice imobil, include anul constructiei in anuntul de vanzare.

2 Mentioneaza dotarile casei de vacanta

In cazul unei case de vacanta sunt importante dotarile specifice activitatilor de timp liber. Fa o lista cu toate facilitatile oferite de imobil: foisor in curte, gratar, iaz de peste, piscina, zona de joaca pentru copii, parcare etc. Mentioneaza aceste facilitati in anuntul de vanzare.

3 Ofera detalii despre sistemele de incalzire si despre utilitati

In cazul unei case de vacanta, sistemul de incalzire si racire este esential atat in ceea ce priveste cheltuielile, cat si confortul oferit de acea locuinta. De exemplu, o casa de vacanta poate avea incalzire prin pardoseala, geamuri termopan cu protectie solara pentru 4 anotimpuri, semineu cu lemne, centrala electrica etc.

Pe langa sistemul de incalzire si racire, pretul unei case de vacanta depinde si de utilitati: apa si gaze.

Convinge-ti potentialii cumparatori cu ajutorul avantajelor financiare ale casei tale de vacanta. O astfel de constructie este economica daca apa de la robinet este una de izvor in locul celei de la reteaua comuna sau daca acoperisul are panouri solare.

4 Subliniaza punctele tari ale casei de vacanta

Scoate in evidenta punctele tari ale casei de vacanta. O locatie foarte buna, cu acces direct la strada sau in apropiere de centrul unei statiuni turistice poate constitui un atu. Un alt punct forte poate fi panorama. O curte linistita, cu pomi fructiferi, este un avantaj atat estetic, cat si practic.

5 Pune poze relevante

O casa de vacanta trebuie sa vanda ideea unui spatiu intim si relaxant. Adauga in anunt poze relevante, care sa consolideze informatiile prezentate.

Sursa foto: dichev.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului