Cumpararea unei locuinte

#ansamblu rezidential #ansamblu

De ce sa te muti intr-un ansamblu rezidential

Fiecare dintre noi stie ca nimic nu se compara cu atmosfera de acasa. Pentru unii, aceasta are mai mult legatura cu oamenii din jur si mai putin cu locul propriu-zis. Pentru altii, "acasa" inseamna, in primul rand, confortul propriei locuinte.

Alegerea acesteia reprezinta, insa, o decizie grea, pentru ca presupune luarea in calcul a mai multor criterii esentiale. Printre acestea se numara suprafata camerelor, zona in care vrei sa locuiesti, facilitatile oferite. Daca planuiesti sa iti schimbi locuinta si nu stii exact ce tip ti-ar fi mai potrivit, poti lua in calcul varianta mutarii intr-un ansamblu rezidential, datorita numeroaselor avantaje pe care acesta le ofera:

Ai parte de siguranta pentru tine si familia ta

Simti nevoia de siguranta oriunde te afli, inclusiv cand mergi in vacanta sau cand iesi la o simpla plimbare in parc. De aceea, este esential ca locuinta pe care o vei avea sa iti satisfaca aceasta nevoie elementara, pentru a avea o viata cat mai linistita. Intr-un ansamblu rezidential, siguranta ta si a familiei tale nu mai reprezinta o problema.

Accesul in fiecare bloc se face doar pe baza cardului de acces pe care fiecare locatar in parte il primeste, astfel ca nu exista riscul ca persoane straine sa intre acolo unde tu locuiesti. Desigur, acest lucru nu inseamna ca nu poti primi in vizita prieteni sau rude, dar, datorita dotarii cu interfon a fiecarei scari de bloc, ei vor intra doar dupa ce tu sau un alt locatar le permite.

Securitatea este unul dintre cele mai importante elemente pentru a te simti zi de zi relaxata, indiferent daca locuiesti singura sau impreuna cu familia. De aceea, este o prioritate sa ai parte de ea in fiecare activitate in care te implici si in oricare loc te afli, inclusiv cand este vorba despre locuinta ta.

Esti inconjurata de spatii verzi si de locuri de joaca

Intr-un oras aglomerat, este destul de greu sa gasesti o locuinta intr-o zona care sa aiba in proximitate spatii de recreere sau alei pe care sa te poti plimba fara grija masinilor din trafic. Tu insati ai nevoie si de locuri de relaxare, dar acestea iti sunt necesare cu atat mai mult daca esti mama, pentru a putea petrece fara riscuri timp alaturi de copilul tau. Intr-un ansamblu rezidential ai acces la astfel de spatii, create special pentru confortul locatarilor. Daca alegi aceasta varianta de locuinta, nu este nevoie sa renunti la plimbarea de seara din motiv ca distanta pana la cel mai apropiat parc este prea mare. Vei gasi la doar cativa pasi de casa locul potrivit pentru a te destinde.

Si locurile de joaca sunt un aspect important in alegerea unei locuinte, pentru ca cei mici au nevoie de activitati in aer liber in care sa isi investeasca energia. Prezenta acestora intr-un ansamblu rezidential iti usureaza indeplinirea indatoririlor de mama si, in plus, iti garanteaza ca cei mici se joaca in siguranta.

Faci parte dintr-o comunitate

Un alt avantaj al locuirii intr-un ansamblu rezidential este ca sentimentul de apartenenta la comunitate este mult mai puternic decat in cazul altor tipuri de locuinte. Aici, locatarii au un profil comun, se ghideaza dupa aceleasi principii, iar comunicarea dintre ei este favorizata de spatiile comune de relaxare la care au acces.

Apartenenta la un grup este importanta deoarece contribuie la construirea confortului pe care doresti sa il gasesti in locuinta ta. Existenta unei comunitati solide inseamna si un nivel ridicat de confort si, de asemenea, contribuie la construirea sentimentului de siguranta. Avand in vedere prezenta spatiilor de relaxare din ansamblul rezidential, te poti implica in organizarea de mici evenimente alaturi de ceilalti locatari. Astfel, zona in care locuiesti devine un excelent spatiu de socializare.

Alegerea unei locuinte potrivite pentru nevoile tale este esentiala pentru a te putea bucura de confortul dorit. De aceea, inainte de a lua o decizie finala, gandeste-te la avantajele fiecarei variante pe care o iei in calcul, pentru a te asigura ca locul care va deveni „acasa” pentru tine este exact ceea ce iti doresti.

Sursa foto: shutterstock.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului