Cumpararea unei locuinte

#apartament de inchiriat #inchiriere apartament #apartament

7 sfaturi cand cauti un apartament de inchiriat

Chiar daca nu detii propriul imobil si stai in chirie, este important sa te simti confortabil in locuinta ta. De aceea, atunci cand cauti un apartament de inchiriat, este bine sa tii cont de mai multe detalii si sa discuti cu proprietarul orice aspect care te intereseaza.

Vezi mai jos care sunt 7 dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa gasesti apartamentul perfect.

1. Stabileste un buget potrivit

Daca nu stii de unde sa incepi, o poti face planificand bugetul. Acest lucru te va ajuta sa scutesti timp pretios si sa acorzi atentie doar variantelor ce se potrivesc planului tau financiar.

Dupa ce ai decis suma in care doresti sa te incadrezi, fa o lista cu lucrurile care te intereseaza cel mai mult si pentru care nu esti dispus sa faci niciun compromis. Pot fi detalii legate de zona, etaj, numar de camere, balcoane, structura locuintei sau anumite facilitati.

Odata ce ai pus totul la punct, poti sa-ti inchiriezi un apartament in Deva sau in oricare alta parte, cautand locuinte online, prin agentii sau pe cont propriu.

2. Cauta recomandari si citeste recenzii

De cele mai multe ori, cand vine vorba de inchirierea unui apartament, prietenii si cunostintele sunt cele care iti pot oferi sfaturi pretioase. Intreaba-ti amicii daca au stat in chirie si daca iti pot recomanda locuinte pe gustul tau. Cu siguranta, unii dintre ei au avut experiente placute in trecut si iti vor putea oferi datele de contact ale proprietarilor.

De asemenea, nu omite site-urile de profil si recenziile lasate de utilizatori. Daca apartamentul pe care l-ai gasit se afla intr-un complex de locuinte, vei gasi, cu certitudine, recenzii ale locatarilor pe website-ul complexului si pe retelele sociale.

3. Fa un “Top 3 apartamente”

Cand cauti apartamentul ideal, este important sa vizitezi mai multe potentiale locuinte pentru a-ti putea forma o viziune de ansamblu. Chiar daca ai gasit un imobil care ti-a placut foarte mult, nu te grabi sa semnezi un contract de inchiriere apartament.

Dupa ce ai vizualizat mai multe locuinte, pune pe lista trei optiuni preferate si compara-le. Cateva elemente care te vor ajuta sa iei o decizie sunt pretul, numarul de camere sau suprafata, precum si apropierea fata de metrou sau de locul de munca.

4. Viziteaza apartamentul de mai multe ori

In momentul in care ai vizitat un apartament si ai decis ca este ceea ce doresti, discuta cu proprietarul si stabileste o a doua vizita. Alege o zi si un interval orar diferit, pentru a-ti da seama care sunt diferentele de lumina, zgomot si atmosfera.

De exemplu, daca ai vizitat apartamentul intr-o zi de weekend, la amiaza, vizioneaza-l si in timpul saptamanii, la orele diminetii. Este posibil sa constati diferente majore sau sa te convingi ca imobilul este, intr-adevar, alegerea potrivita.

5. Ia in calcul spatiul disponibil

Un aspect pe care trebuie neaparat sa il iei in considerare este spatiul de depozitare disponibil. Inainte sa te muti din actualul apartament in cel nou, fa o lista cu toate lucrurile pe care vrei sa le iei cu tine: haine, carti, electrocasnice, vesela. Verifica spatiul din apartamentul cel nou si asigura-te ca ai suficient loc pentru toate lucrurile tale, fara sa ai senzatia de inghesuiala sau disconfort.

6. Cunoaste-ti viitorii vecini

Nu numai apartamentul propriu-zis este important atunci cand te muti in chirie, ci si imprejurimile si oamenii cu care vei avea contact in fiecare zi. Petrece timp in zona in care este situata locuinta si observa potentialii vecini.

De asemenea, poti cere mai multe detalii si proprietarilor, pentru a afla daca printre vecinii tai se afla cupluri, studenti, familii cu copii sau varstnici. In functie de stilul tau de viata, aceste detalii pot fi mai mult sau mai putin importante.

7. Gandeste-te la detalii

Dupa ce ai ales apartamentul in care urmeaza sa locuiesti pentru o vreme, este timpul sa te concentrezi pe detaliile mai putin evidente. Nu semna contractul pana nu ai pus la punct fiecare aspect care te intereseaza.

Intreaba proprietarii daca vei avea acces la un loc de parcare si daca poti aduce mici modificari locuintei. Daca esti fumator sau ai animale de companie, este indicat sa stabilesti regulile inca de la inceput, pentru a evita potentialele neintelegeri ulterioare.

Asadar, daca vrei sa te muti in chirie, urmeaza pasii descrisi mai sus si vei gasi apartamentul ideal in cel mai scurt timp posibil.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea