Cumpararea unei locuinte

#apartamente santorini #inchiriere apartament #coleg apartament

5 intrebari pe care sa i le pui viitorului coleg de apartament

Daca esti student sau abia te-ai mutat intr-un oras nou, cel mai probabil esti in cautarea unui apartament de inchiriat pe care sa il imparti cu cel putin o persoana, ca sa mai reduci din cheltuielile lunare. Este o idee buna, mai ales daca piata imobiliara din locul pe care l-ai ales pentru a incepe o viata noua iti este necunoscuta.

Dupa ce ai luat aceasta decizie, ai doua optiuni. Fie iti cauti un coleg care este tot in cautarea unei locuinte, fie cauti pe cineva care a gasit deja un camin provizoriu si isi cauta, la randul lui, pe cineva cu care sa stea. Oricare dintre aceste doua variante va fi potrivita pentru tine, dar important este cum faci urmatorul pas. Desi suna cam pompos, e nevoie sa organizezi un casting de care posibilii viitorii tai colegi de apartament sa nu stie, ca sa ai cateva optiuni si sa poti alege ce e mai potrivit pentru tine. si ca sa faci asta, trebuie sa vizionezi cat mai multe locuinte si sa adresezi cateva intrebari care iti vor usura traiul in comun pe viitor. Care sunt acestea?

 

1. Ai vreun animal de companie? Aceasta intrebare este foarte importanta si trebuie sa afli cat mai repede un raspuns la ea. Daca iubesti animalele si raspunsul primit este unul afirmativ, ai tras lozul castigator! Daca, insa, esti alergic la par de pisica sau te deranjeaza sa gasesti urme de labute de catel pe gresie cand ploua afara, exista o problema. Trebuie stabilite din start care ar fi conditiile de trai in comun, in cazul in care exista sau va aparea in peisaj un animalut.

2. La ce ora te trezesti si cat de tarziu stai noaptea? Desi nu pare sa fie treaba ta, te va interesa foarte mult acest detaliu in cazul in care programele voastre zilnice sunt in totala opozitie. Oricat de mult s-ar stradui cineva, e imposibil sa nu se faca auzit la prima ora a diminetii sau in miezul noptii. Daca te deranjeaza pasii pe parchet prea devreme sau prea tarziu, ori lumina aprinsa in bucatarie cand tu incerci sa te odihnesti pentru urmatoarea zi in care ai un examen important, atunci poti da mana cu viitorul tau coleg de apartament.

3. Ce iti place sa faci in timpul liber? Este, din nou, o intrebare importanta. Daca raspunsul este "Sa-mi chem prietenii si sa petrecem aici", e posibil sa nu iti convina acest aspect. Daca afli ca e pasionat de pescuit sau excursii, e clar ca vei avea apartamentul la discretie pentru mai multe zile. Observa ce pasiuni are si iti vei da seama daca este omul cu care sa iti faca placere sa locuiesti.

4. Cat de des vrei sa facem curat in casa? Raspunsul la aceasta intrebare va valora cat o mie de cuvinte. iti vei da seama imediat daca vei vrea sa te muti cat mai repede sau niciodata in acea locuinta.

5. Esti fumator? Daca te deranjeaza fumul de tigara, e musai sa nu uiti de aceasta intrebare. Nimeni nu este dator cu explicatii pentru ceea ce face, insa nici compromisurile inutile nu sunt binevenite.

In functie de raspunsurile celor care ti-au propus sa locuiti impreuna, poti alege varianta care se apropie cel mai mult de idealul tau, cand vine vorba de un coleg de apartament. Succes in noua etapa a vietii tale!

Sursa foto: shutterstock.com via digitaltrends.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea