Cumpararea unei locuinte

#anunturi imobiliare #casa #cumparare casa # vanzarea casei # vanzare casa

4 pasi necesari inainte de vanzarea casei

Inainte sa te apuci de impachetat si inainte sa-ti pui casa la vanzare, ar fi bine sa iei o bucata de hartie si sa faci un plan despre aceasta operatiune complexa.


1. Ce te motiveaza sa vinzi?

Gandeste-te un pic si analizeaza care sunt motivele care te determina sa-ti vinzi casa. Fiecare (spune ca) are un motiv intemeiat pentru vanzare, insa multe dintre acestea pot fi neintemeiate. Nu cumva te-ai trezit intr-o dimineata cu cheful sa locuiesti intr-un alt cartier? Sau poate visezi sa stai mai aproape de un parc si de asta vrei sa te muti. Crezi ca aceste motive merita sa te faca sa intreprinzi o actiune care sa te coste bani, timp si energie?

2. Unde urmeaza sa te muti?

Majoritatea oamenilor vand ca sa cumpere alta casa. Pune pe o lista toate zonele din oras in care ti-ar placea sa locuiesti si incepe cautarea unor potentiale case. Verifica anunturile imobiliare si mergi sa vezi cateva case potrivite criteriilor tale. Analizeaza diferenta de pret dintre casa pe care o vinzi si casa pe care o cumperi. Nu uita sa adaugi taxa de la notariat si comisionul agentiei imobiliare, daca vei colabora cu vreuna. Ti-o mai permiti?

3. Pregateste-ti casa pentru vanzare

Uita-te bine in jur si vezi ce anume ar sari in ochi unui viitor proprietar. Petele de igrasie cu care tu te-ai obisnuit pot crea o impresie neplacuta unui nou venit. Micile reparatii pe care le-ai amanat mereu ar trebui facute acum.

N-ar fi rau nici sa rearanjezi mobilierul, astfel incat spatiul sa para mai generos, daca acest lucru este posibil.

Nu uita ca aparentele vor influenta mereu potentialul cumparator. Ai grija sa fie ordine si curatenie. Ascunde in dulapuri hainele, cartile, cosmeticele sau obiectele care stau la vedere. Cateva flori in vaza vor crea o impresie placuta.

4. Stabileste pretul corect

Verifica anunturile imobiliare cu vanzari a unor case din zona ta si observa cam cu ce preturi se dau. Nu uita ca parterul si ultimul etaj vor fi mereu mai ieftine. De asemenea, renovarile recente te indreptatesc sa ceri bani in plus. Daca nu te descurci, consulta o agentie imobiliara care sa te ajute cu vanzarea.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea