Cumpararea unei locuinte

#vanzare casa iarna # vanzare casa

Cum sa vinzi o casa iarna

Iarna este un anotimp in care mai toate activitatile intra intr-o stare latenta, iar asta face din aceasta perioada din an una nu foarte populara pentru domeniul imobiliar. Vanzarea unei case nu se face de la o zi la alta, iar daca vrei sa iti scoti pe piata proprietatea, ai nevoie de o mica strategie daca vrei sa gasesti clienti intr-un timp cat mai scurt. Trebuie, insa, sa te folosesti de asul din maneca, care, in acest caz este lipsa concurentei, pentru ca nu multi proprietari se gandesc sa faca acest pas inca de la inceputul anului, ceea ce inseamna ca piata nu va fi una saturata. De ce alte mici trucuri te mai poti folosi atunci cand vrei sa usurezi procesul de vindere a unei case?

Curata curtea de zapada

Daca a nins si cativa posibili cumparatori si-au anuntat prezenta la vizionari, nu sari peste curatenia din curte. Ai mare grija cum si unde depozitezi zapada si gheata pe care le strangi de pe alei, pentru ca primul contact si, practic, cartea de vizita a proprietatii tale va fi ordinea de care tii cont in curte. Asigura-te ca ai curatat bine trotuarele, ca nu cumva cei care sunt interesati sa cumpere casa sa alunece sau sa se accidenteze.

E foarte important sa nu uiti nici de turturi care, desi pot arata artistic, coborand pe acoperisul casei, pot fi foarte periculosi. Nu ai vrea ca vreunul dintre vizitatori sa se accidenteze dintr-o neglijenta a ta, deci nu uita sa ii dai jos.

Fa-i sa se simta ca acasa

Dupa primul contact cu exteriorul casei, cei care au intentia de a cumpara proprietatea vor intra in casa, unde e bine sa pastrezi o temperatura medie spre ridicata, mai ales daca afara este ger. Senzatia placuta pe care o are oricine atunci cand ajunge acasa ar putea fi un motiv foarte important pentru care posibilii cumparatori ar mai adauga o bila alba pentru casa pe care o vinzi.

Covoarele curate si moi ar reprezenta, de asemenea, un motiv de confort, iar un cos cu fructe sau cateva plante proaspete asezate cat mai aproape de intrare ar da senzatia unei locuinte plina de viata. Mai poti ridica stacheta daca, cu cateva minute inainte ca agentul imobiliar sa vina cu cei interesati sa vada casa, ai scoate din cuptor o paine, un cozonac sau cateva fursecuri, care vor parfuma camerele cu un miros placut de toata lumea.

Programeaza vizitele inteligent

Pentru ca iarna zilele sunt mai scurte si intunericul pune stapanire pe tot mult mai devreme, incearca sa programezi intalnirile cat mai devreme, cat timp soarele inca e pe cer. Lumina naturala face intotdeauna o casa sa arate mai bine decat in cazul in care aceasta ar fi luminata artificial. Asadar, ideal ar fi ca pana la ora 16.00 sa fi terminat cu toti cei care s-au aratat interesati de proprietatea ta.

Vanzarea unei case nu este o activitate foarte usoara, dar cu rabdare si aplicand sugestiile de mai sus poti ajunge mult mai usor la rezultatul dorit.

Sursa foto: shutterstock.com via Digital Workforce

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare