Cumpararea unei locuinte

#locuinta #imobil #inchiriere apartament #anunturi inchiriere

Cum sa inchiriezi un apartament pe Internet

Te afli in cautarea unei locuinte in care sa te muti cu chirie? Daca da, este foarte posibil sa intampini dificultati in a gasi apartamentul perfect, care sa se plieze pe dorintele si posibilitatile tale. In cazul in care iti cauti chirie online, ce anume ar trebui sa urmaresti? Descopera, in continuare, cateva ponturi utile atunci cand vrei sa inchiriezi un apartament pe Internet!



Sursele potrivite


In primul rand, este indicat sa alegi site-urile potrivite de unde sa iti incepi cautarea apartamentului de inchiriat. Internetul abunda in oferte de inchirieri , astfel ca ar trebui sa ai de unde alege.

Cu toate acestea, fii minutios si atent la optiuni - ideal ar fi sa te opresti asupra celor mai cunoscute (si de incredere) site-uri. In cazul in care nu urmaresti sa inchiriezi un apartament in Bucuresti, poti apela si la site-urile cu oferte locale.

Atunci cand alegi sa inchiriezi un apartament pe Internet, pregateste-te sa aloci o buna bucata de timp cautarii tale pentru a-ti mari sansele de a gasi ceea ce iti doresti. Spre exemplu, dedica un week-end intreg rasfoirii Internetului, nu doar cateva ore pe zi, dimineata sau seara.

Conform statisticilor oferite de Trafic.ro , iata care sunt cele mai accesate site-uri de anunturi, la care ai putea sa apelezi si tu: anuntul.ro, micapublicitate.realitatea.net, anunturi.biz, piata-az.ro si eanuntul.biz.


Pericole si riscuri


Cautarea unui apartament de inchiriat pe Internet prezinta anumite pericole si riscuri. In general, acestea sunt similare celor cu care te confrunti atunci cand iti cauti o locuinta prin alte metode (ziare, cunostinte).

Astfel, ai putea sa gasesti, printre altele, anunturi a caror descriere sa nu corespunda cu realitatea sau anunturi care sa nu mai fie valabile in momentul in care telefonezi.

Un alt pericol de care este important sa tii cont este acela de a semna un contract care sa nu iti fie favorabil. Incepe prin a ajunge la o intelegere cu proprietarul asupra sumei lunare pe care va trebui sa o achiti - in cazul in care chiria initiala ti se pare prea mare, dupa care stabileste cu acesta care vor fi conditiile in care urmeaza sa inchiriezi locuinta.

Cunoaste-ti drepturile de chirias si nu te lasa pacalit! Pentru a te asigura ca totul decurge asa cum trebuie, poti apela la sfaturile unui specialist in domeniu.


Metode de verificare


Cum te asiguri ca apartamentul pe care l-ai gasit pe Internet si pe care vrei sa il inchiriezi este intocmai ceea ce pretinde proprietarul si ceea ce iti doresti? Intr-o prima faza, se impune vizitarea acestuia. Daca apartamentul ales pare sa corespunda cerintelor tale, ai mai putea apela la serviciile unui specialist care sa detecteze eventuale probleme (instalatia electrica, tevi, etc.).

De asemenea, asa cum te sfatuiam si mai sus, in momentul semnarii contractului de inchiriere , asigura-te ca acesta nu contine clauze care sa fie in detrimentul sigurantei si a confortului tau pe durata perioadei de inchiriere. La nevoie, roaga un avocat sa citeasca respectivul contract de inchiriere inainte de a-l semna, pentru ca acesta sa detecteze eventualele nereguli.

Sursa foto: www.chesterfield.gov.uk

Autor: Dana Saporan

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare