Cumpararea unei locuinte

#marime casa #cumparare casa #amenajare casa #casa

Cat de mare trebuie sa fie prima ta casa?

Alegerea primei locuinte este un pas important in viata fiecarei persoane. insa, pe cat de importanta este achizitionarea acesteia, pe atat de dificil este sa te decizi care este casa potrivita pentru tine. Unul dintre principalele motive pentru aceasta dificultate in luarea deciziei este dimensiunea casei, de aceea mai jos am enumerat cateva sfaturi pe care sa le iei in considerare atunci cand stabilesti de cat spatiu ai nevoie in viitoarea ta casa.

Identificarea dimensiunii potrivite

O casa mult prea mare reprezinta o risipa atat din punct de vedere al spatiului, cat si din punct de vedere al resurselor pe care le presupune, in timp ce o casa mult prea mica iti va da batai de cap cu gestionarea spatiului. Astfel, cum poate o persoana sa identifice de cat spatiu are nevoie pentru a-si desfasura viata?

Stil de viata. Lucrezi de acasa si ai nevoie de un spatiu pentru birou? Calatoresti des? Cat de mult timp petreci in oras?

Familie. Ai copii? Daca nu, iti planuiesti sa ai copii si sa locuiesti in aceeasi casa? Exista rude mai in varsta care locuiesc cu tine, sau care ar putea pe viitor?

Pasiuni. Anumite hobby-uri necesita putin spatiu, chiar daca este vorba de o masina de cusut sau un loc pentru pianul tau.

Tinte viitoare. Iti planuiesti sa locuiesti in casa respectiva pentru o perioada indelungata? Vrei sa calatoresti? Esti interesat sa economisesti bani?

Acestea sunt doar cateva intrebari si perspective din care poate fi abordata problema dimensiunii viitoarei tale locuinte. Avand in vedere acestea, iti va fi mult mai usor sa intelegi de cat spatiu ai nevoie tu si familia ta.

Dezavantaje

  • O locuinta mare poate fi impunatoare si atragatoare, dar aceasta aduce cu sine costuri in plus. Printre dezavantajele unei case mult prea mare putem aminti urmatoarele:
  • Impozit mai mare
  • Costuri mari la intretinere si utilitati
  • Mai mult timp petrecut cu mentenanta proprietatii
  • Mai multe camere de mobilat

Achizitionarea unei proprietati mici reprezinta o abordare mai rentabila a problemei dimensiunilor primei case, insa poate oferi dezavantaje din alte puncte de vedere. Daca locuinta ta va fi prea mica, este posibil sa te confrunti cu urmatoarele provocari la un moment dat:

  • Lipsa spatiului pentru viitori copii
  • Lipsa de spatiu pentru depozitare
  • Lipsa de spatiu pentru a invita prieteni si familie
  • Lipsa de spatiu pentru un birou (daca lucrezi de acasa) sau pasiuni
  • Lipsa unei intimitati, a unui spatiu personal

Sursa foto: Pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare