Cumpararea unei locuinte

#apartamente #apartamente noi #apartamente studenti #apartamente inchiriat #campus studenti

Apartamente noi de inchiriat pentru studenti

Constructorii de locuinte imobiliare au inceput sa-si extinda publicul-tinta astfel ca au creat pachete speciale pentru studenti, de inchiriere pe termen lung. Este vorba de doua firme de dezvoltare imobiliara din Capitala, care ofera garsoniere cu chirii ce variaza intre 70 euro/luna si 350 euro/luna, in functie de zona si spatiul oferit.

 

Campus special pentru studenti in Militari


Compania Genesis a construit in zona Militari un campus - West Gate Studios. In total, ansamblul are 650 locuinte noi, din care au 275 unitati au fost date in folosinta in aceasta toamna.

„In urma studiilor realizate cu cativa ani in urma, am identificat ca piata locuintelor destinate inchirierii este una cu potential si ne-am indreptat in aceasta directie prin dezvoltarea primului complex studentesc privat din Romania, proiect conceput in 2006 si lansat in 2008, pe care vom continua sa il extindem in functie de cerere", a declarat Rob Stewart, presedintele Genesis Development, potrivit romanialibera.ro. Acesta sustine ca primul lot de locuinte este inchiriat 100%, iar cel de-al doilea lot, lansat in acest an universitar, este deja pre-inchiriat in proportie de 70%.

Chiriile variaza intre 70 euro/luna, fara cheltuieli de intretinere, pentru un loc in camera -un student care imparte un studio de 25 mp, cu alt student si 350 euro/luna, cand se inchiriaza un apartament de doua camere, cu o suprafata de 70 mp. In ceea ce priveste intretinerea, aceasta variaza in functie de consum, dar se situeaza in medie la 25 euro/luna.
 

Facilitati pentru studenti intr-un cartier nou din Baneasa


Compania Impact SA a lansat in acest an un program pentru studenti, Greenfield Gaudeamus. Programul Greenfield are si o serie de facilitati pentru studentii care au in vedere sa cumpere aceste locuinte (cu bani de la parinti sau de la viitoarele locuri de munca).
Chiar daca tariful nu este tocmai mic, iar amplasamentul greu de accesat pentru tinerii fara masini, reprezentantii Impact marseaza insa pe spiritul ecologic al zonei si pe calitatea locuitorilor din Nordul Capitalei. Tinerii trebuie sa plateasca 250 euro/luna pentru inchirierea unei garsoniere prin programul Greenfield Gaudeamus, la care se asigura gratis si un loc de parcare .
 

Caminele particulare, alta optiune


Cea mai ieftina solutie este locul de cazare intr-un camin particular. In Bucuresti, sunt mai multe astfel de locatii - in zonele Mihai Bravu, Regie, Fizicienilor sector 3, Piata Gemeni .

In zona Mihai Bravu, un loc intr-o camera cu patru sau sase locuri dintr-un camin aflat aproape de metrou costa 240 lei pe luna. In acesti bani, proprietarul asigura aer conditionat, internet, sala de fitness, frigider, cuptor cu microunde , masina de spalat . Garantia este de 200 de lei si studentul poate pleca oricând. „Mai avem doua locuri, din 50 cât este capacitatea maxima", declara proprietarul.

Pe strada Lacramioarei, in zona Fizicienilor, din sectorul 3, mai exista un alt camin studentesc privat, cu 311 locuri. Caminul, situat intr-un complex nou, beneficiaza de bucatarii pe fiecare etaj si in fiecare camera de internet, cablu TV, baie, frigider si televizor, plus o masina de spalat la comun si teren de sport.

Chiria este de circa 350 lei pe luna (82 euro) iar cazarea se face in camere individuale sau cu doua sau trei paturi. Intretinerea, care se plateste suplimentar, si variada de la 50 lei la 150 lei pe luna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea