Cumpararea unei locuinte

#prima locuinta #cumparare casa #prima casa #buget

3 greseli pe care sa le eviti cand iti cumperi prima casa

Alegerea unei case nu e deloc un locru usor si, dincolo de incantarea de a-ti cladi primul tau cuib, ar trebui sa tii un ochi deschis si asupra capcanelor care se ascund de ochiul cumparatorului.

De la pereti si pardoseli incantatoare pana la transformarea unei locuinte puse la vanzare in casa ta si a familiei tale mai sunt inca multi pasi de urmat. Iata si greselile pe care ar trebui sa le eviti atunci cand esti la prima achizitie a unei locuinte!

 

1. Nu te duce singura

 

Doua perechi de ochi sunt mult mai bune in a depista eventualele inconveniente ale unei case pe care abia atunci o vezi pentru prima oara.

Prin urmare, nu te duce singura sa cumperi o casa. Preferabil este sa o faci cu partenerul tau, iar daca se poate sa mai aduci si un prieten trecut deja prin aceasta experienta sau un consultant de specialitate cu atat mai bine! Vei vedea ca un ochi format care sa iti atraga atentia asupra unor imperfectiuni mascate usureaza mult procesul de negociere si iti poate scuti bugetul de un efort suplimentar.

2. Nu lua de bune pozele de pe internet

Cele mai multe oferte de vanzare locuinte le vei gasi in mediul online. Insa nu trebuie sa crezi din prima tot ceea ce vezi in anuntul postat pe un site de vanzari imobiliare, fie el si unul serios.

Multe agentii sau persoane fizice care pun in vanzare apartamente si case folosesc fotografii cu titlu de prezentare pentru a ilustra oferta lor, iar realitatea ar putea fi mult mai dezamagitoare. Pregateste-te deci sa te trezesti in fata unui apartament mult mai mic sau mai putin aranjat decat cel vazut in anuntul care ti-a atras atentia.

3. Gandeste in avans

Fa-ti calculele foarte bine. Casa este visul tau, dar pana a deveni acasa mai are nevoie de o gramada de accesorii care sa iti garanteze confortul dorit.

Utilarea bucatariei si a baii nu sunt chiar un fleac, iar mobilarea apartamentului poate costa de asemenea. Asigura-te deci ca beneficiezi de suma necesara pentru a te angrena treptat in transformarea locuintei intr-un camin pentru tine si familia ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea