Cum sa...

#mobilier balcon # cum sa decorezi # spatii mici #amenajare balcon

Vara pe balcon. Idei de amenajare a spatiilor mici

Balconul este unul dintre cele mai neglijate spații din casă, folosit în special pentru depozitare și uscatul rufelor. 56% dintre locuitorii din mediul urban au un balcon mai mic de 5 metri pătrați și consideră că au posibilități limitate pentru această zonă a casei. Dar nu este deloc asa! Cu putina imaginatie poti schimba chiar si cel mai banal spatiu.

Pentru că zilele de vară înseamnă mai mult timp petrecut în aer liber, dar și o mai mare nevoie de a găsi zone confortabile acasă, iata cateva soluții de depozitare și amenajare pentru balcon, pentru a-i redescoperi potențialul și un nou rol în activitățile de zi cu zi.

O cercetare realizată de IKEA România în rândul locuitorilor din București, Ploiești și împrejurimi arată că 62% dintre ei au cel puțin un balcon acasă, iar 86% dintre aceste balcoane sunt închise. Principalele funcții ale acestei zone sunt uscatul rufelor (80%), depozitarea (39%) și doar 3% o folosesc pentru relaxare. Cele mai întâlnite obiecte pe balcoanele românilor sunt: florile și accesoriile destinate îngrijirii lor, pungile și cărucioarele pentru cumpărături, mâncarea și băuturile, biciclete, decorațiunile pentru diferite sărbători, îmbrăcămintea, pantofii și echipamentul sportiv. 

Suprafața medie a unui balcon este de 5 metri pătrați. 56% dintre respondenți au declarat că au un balcon mai mic de 5 metri pătrați , 23% au balcon mediu, cu o suprafață cuprinsă între 5 și 10 metri pătrați și 5% au declarat că locuința lor are un balcon de dimensiuni mari, cu suprafața de 10-20 de metri pătrați.

„Știm că balcoanele sunt folosite în mare parte pentru depozitare; dar dacă folosim soluții inteligente este posibil să ne mai rămână și un spațiu, cât de mic, pe care să-l putem folosi pentru relaxare sau alte activități. O măsuță de luat micul dejun, un colț de citit sau o mică grădină de verdețuri ne pot face viața de zi cu zi mai frumoasă. Schimbările mici produc efecte mari, iar în magazinul IKEA vă oferim soluții pentru a face aceste schimbări cu investiții și eforturi minime,” a declarat Mihaela Mureșan, Marketing Manager IKEA România.  

Produsele din gama de exterior disponibilă în magazinul IKEA sunt adaptate spatiilor mici dispunand de o multime de solutii pentru depozitare sau restrangere a mobilierului atunci cand acesta nu este folosit. Iluminatul este un element care schimbă complet aspectul și atmosfera unui balcon, dar în același timp îi dă personalitate. De exemplu, lămpile de exterior SOLVINDEN în formă de fructe, de diverse dimensiuni și culori, sunt funcționale și creează un efect spectaculos seara și noaptea, iar pe parcursul zilei se transformă în adevarate elemente decorative.

Textilele sunt o modalitate simplă și accesibilă prin care poate fi schimbat aspectul oricărei încăperi, inclusiv al balconului. 71% dintre locuitorii din mediul urban au pardoseli din gresie sau beton. O soluție de schimbare a aspectului ar fi cu pardoselile RUNNER, confecționate din lemn, termoizolante și ușor de tăiat pe contur, pentru a putea fi adaptată în orice spațiu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului