Cum sa...

# utilizare coji de oua #coji de oua #decoratiuni casa #cum sa #curatenie casa

Utilizari inedite ale cojilor de oua! Iata ce poti face cu ajutorul lor

Nu mai arunca cojile de la ouale pe care le consumi, ci foloseste-le intr-un mod cat mai util, in casa. Cojile de oua pot fi folosite in diverse moduri in gospodarie, pentru a curata anumite obiecte sau pot fi suportul unor decoratiuni speciale.

Cojile de oua au de multa vreme intrebuintari diverse. Inspira-te din urmatoarele idei inedite si vezi ce poti face si tu cu ajutorul cojilor de oua.

Confectioneaza lumanari decorative

Atunci cand reusesti sa pastrezi partial intact cojile de oua, acestea pot fi suporturile perfecte pentru cateva lumari confectionate acasa. Tot ce trebuie sa faci este sa topesti ceara de lumanare intr-o coaja de ou uscata, apoi adauga un fitil. Pentru ca micile lumari confectionate sa aiba stabilitate, poti pune cojile intr-un bol umplut cu nisip. Lumanarile in coji de oua sunt o decoratiune excelenta pentru Paste, asa ca nu ezita sa le confectionezi pentru a face un aranjament deosebit pentru masa festiva.

Prepara o solutie abraziva pentru curatare non-toxica

Inlocuieste detergentii clasici de curatare, cu solutii ecologice, asa cum sunt si cojile de oua. Spune “adio” solutiilor pentru curatare care contin numeroase substante chimice si inlocuieste-le cu o varianta non-toxica facuta din coji de oua. Pentru inceput, va trebui sa strangi cojile de la cel putin 12 oua. Inainte sa incepi sa prepari detergentul, spala bine cojile de oua si pune-le pe o foaie de copt. Lasa cojite sa se usuce la soare sau pune-le pentru cateva minute in cuptor, la temperatura mica. Cu ajutorul unui mojar, o rasnita pentru cafea sau un blender, macina cojile de oua pana obtii o pudra fina. Ar trebui sa ai aproximativ o cana de pudra din cojile de ou. Amesteca apoi trei cani de bicarbonat de sodiu cu pudra din coji de oua. Atunci cand vrei sa cureti cu solutia fara chimicale, amesteca pudra cu otet sau apa. Detergentul non-toxic poate fi folosit pentru a curata cratitile si tigaile din bucatarie, cabina de dus, vasul de la toaleta sau chiuvetele.

Indeparteaza petele din interioul termosului

Toti cei care folosesc zilnic termosul in care isi iau cafeaua la pachet cand pleaca de acasa, sigur se confrunta cu aceasta problema: o pelicula maronie care se formeaza in interiorul termosului si care este imposibil de curatat. Cu ajutorul cojilor de oua, aceasta problema se rezolva rapid si extrem de usor. Umple un sfert din termos cu un amestec de apa calduta sau fierbinte si coji de oua. Inchide termosul si agita-l cateva minute. Aceast amestec ar trebui sa indeparteze pelicula din interiorul termosului.

Curata chiuveta din bucatarie

Iti doresti o chiuveta in bucatarie care sa straluceasca de curatenie, tot timpul? Atunci, pune in chiuveta cateva coji de oua cand speli vasele. Cojile de oua impiedica atat resturile de mancare sa curga pe scurgerea de la chiuveta si, in acelasi timp, pe masura ce cojile se sparg in bucati tot mai mici, vor actiona ca un abraziv natural care curata scurgerea.

Sursa foto: etsy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea