Cum sa...

#geamuri #sfaturi curatenie #spalare geamuri #geauri curate

Trucuri pentru a obtine geamuri perfect curate, fara nicio urma

Produsele de curatare chimice au devenit din ce in ce mai populare. Acestea curata destul de bine, insa niciodata perfect. In plus, sunt foarte scumpe, iar chimicalele pe care le contin sunt toxice. Iata cateva produse naturale cu care poti curata perfect geamurile, fara prea multe costuri:

1. Solutie cu alcool si otet

Exista mai multe retete pentru prepararea unei solutii naturale pentru curatarea geamurilor, insa cele mai multe contin substante puternice, precum clor. Totusi, exista si o solutie naturala perfecta pentru geamuri, care nu este nici toxica.

Ingrediente:

  • 1/2 ceasca alcool
  • 1/2 ceasca otet
  • 1/2 l de apa
  • 1 ceasca de suc de lamaie
  • 4 picaturi de colorant alimentar

Cum o prepari:

Umple o sticla cu pulverizator cu apa, pana la jumatate, apoi adauga ingredientele, cu exceptia sucului de lamaie. Agita amestecul apoi adauga si restul de apa cu lamaie.

Pune capacul, agita bine recipientul si poti curata deja ferestrele.

2. Cartoful curata petele de pe geamuri

In cazul in care geamurile sunt foarte murdare si au pete mai vechi, curata-le cu o felie de cartof. Lasa cartoful sa actioneze cateva minute, apoi sterge geamul cu alcool si apa.

3. Otet pentru petele de vopsea de pe geamuri

Poti indeparta eficient si rapid petele de vopsea de pe geamuri cu ajutorul otetului. Daca acestea sunt insa foarte vechi, poti utiliza o solutie formata din apa si bicarbonat de sodiu, care este mult mai puternica decat otetul.

4. Ceaiul

Poti curata perfect geamurile chiar si cu ceai. Acesta trebuie sa fie insa foarte concentrat, de aceea este bine sa prepari solutia din timp. Pune in trei litri de apa 15 saculeti de ceai din plante si lasa-i la macerat cel putin o noapte.

5. Amoniac

In cazul in care geamurile tale sunt foarte murdare poti folosi o solutie din amonica, alcool si apa. Amesteca doua cani de alcool cu jumatate de cana de amoniac in trei litri de apa, apoi agita bine recipientul. In cateva minute vei obtine o solutie pentru curatarea geamurilor uimitoare.

Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare