Cum sa...

#trucuri curatenie #sfaturi curatenie #curatenie

Trucuri de curatenie de mult uitate, dar pe care trebuie sa le folosim din nou

Pentru a pastra curatenia si prospetimea in casa poti folosi cateva trucuri usor de aplicat. Accesibile, sanatoase si eficiente, o parte din acestea sunt de mult uitate. Din fericire, internetul ne permite sa le reamintim si sa le facem din nou utilizabile.

Foloseste scortisoara pentru a tine moliile la distanta

Moliile nu sunt deloc prietene cu hainele din lana, putand face adevarate dezastre prin garderoba de toamna si iarna. Exista, insa, solutii eficiente, usor de aplicat si nontoxice care merita tinute minte. Pregateste singur aceste produse care vor goni moliile si, totodata, iti vor improspata aerul in dulap. Este de ajuns sa mixezi cuisoare cu ulei de scortisoara si sa inmoi tampoane din bumbac in acest amestec. Pune tampoanele in pungute de panza si agata-le in dulap.

Foloseste amoniac pentru solutia de spalat geamuri

Pentru a prepara singur o solutie cu care sa cureti geamurile si oglinzile, ai nevoie de 60 ml de alcool, 60 grame de amoniac si 350 ml apa. Adauga o picatura de colorant alimentar si eticheteaza-l vizibil pentru a-l deosebi de alte solutii de curatare. Nu iti mai ramane decat sa pui acest amestec intr-un pulverizator si sa-l folosesti cand ai nevoie. Este o solutie foarte eficienta, deloc toxica, iar ferestrele si oglinzile tale vor straluci de curatenie.

Foloseste otetul pentru a indeparta lipiciul

Cand ai de indepartat o pata lipicioasa nu uita sa apelezi la otet. Acesta este un diluant foarte eficient si va indeparta imediat lipiciul sau pata lipicioasa care iti creeaza probleme. Atentie, insa, sunt lucruri care nu trebuie curatate cu otet pentru a nu le deteriora.

Foloseste bauturile carbogazoase pentru a curatat vasele din otel inoxidabil

Pentru a reface stralucirea veselei sau a tacamurilor din otel inoxidabil poti folosi apa carbogazoasa sau orice bautura carbogazoasa. Pune toate piesele din otel inoxidabil intr-un vas si adauga peste ele o bautura carbogazoasa. Le vei lasa sa stea acolo pana isi recapata stralucirea.

Foloseste alcool pentru a sterge cerneala si creionul

Nu te mai supara pe cel mic atunci cand operele lui artistice depasesc limitele caietelor sau a cartilor de colorat. Cu alcool se pot indeparta foarte usor urmele si petele de cerneala si creioane colorate, de pe imbracaminte, lemn sau tapet. Tot ce ai de facut este sa inmoi o carpa moale in alcool si sa freci bine petele si urmele de cerneala sau creioane.

Indeparteaza petele de rugina cu lamaie

Petele de rugina de pe mobilierul de exterior din beton pot fi indepartate folosind suc de lamaie. Tot ce ai de facut este sa freci cu o carpa moale petele pana dispar si mobilierul isi redobandeste frumusetea.

Curata pantofii din piele cu lapte

Gentile si pantofii din piele isi vor redobandi rapid frumusetea si prospetimea cu lapte. Inmoaie o carpa moale in lapte si freaca oricare din obiectele din piele pana cand isi recapata stralucirea. Nu este nevoie sa clatesi, ci doar sa freci cat mai bine suprafetele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea