Cum sa...

#mutare in casa noua # mutat in casa noua #mutat

Te muti in alta casa? Vezi cum poti sa faci asta fara stres!

Ai locuit cu chirie pana acum, dar proiectul de casa este finalizat, ai ales chiar si cele mai bune oferte de mobilier si esti gata sa te muti in noua ta locuinta? Sa recunoastem: Daca nu cumva esti adeptul unui stil minimalist, mutarea dintr-o casa in alta este unul dintre evenimentele care ne dau batai de cap si care pot deveni extrem de coplesitoare. si totusi, aceasta poate fi o activitate extrem de distractiva, daca ramai calm si organizat. Iata 21 de sfaturi cu ajutorul carora sa eviti haosul din ziua mutarii:

 

Nu lasa impachetatul pe ultimele zile

Evita sa lasi impachetatul lucrurilor pe ultima suta de metri. Cu exceptia cazului in care mutatul a intervenit neprevazut si este urgent, nu ai nicio scuza sa nu incepi sa-ti aduni lucrurile cu cel putin o luna inainte. Creaza o lista cu lucrurile pe care vrei sa le pastrezi si stabileste, pe saptamani, de ce anume vrei sa te ocupi sa impachetezi. Un astfel de program iti va fi foarte util, mai ales ca trebuie sa iei in calcul faptul ca nu vei avea mereu timpul sau starea necesara pentru a face asta.

Profita de ocazie si fa o triere a lucrurilor personale

Mutatul este o ocazie excelenta de a te reorganiza si de a tria lucrurile pe care le ai, scapand de cele pe care nu le mai folosesti si care nu fac decat sa ocupe, inutil, spatiul. Daca vrei sa faci si ceva bani, alege lucrurile pe care nu vrei sa le mai pastrezi si vinde-le; exista numeroase site-uri prin intermediul carora poti face acest lucru. Din contra, vrei sa faci un gest de caritate? Doneaza tot ce nu iti este necesar si de care altii s-ar putea bucura!

Alege tipul corespunzator de transportare a obiectelor

Daca te muti intr-o zona apropiata de locul in care stai acum, ai sa fii tentat sa incerci sa iti muti lucrurile cu masina personala, insa planul tau nu va putea fi pus in aplicare decat pentru lucrurile de dimensiuni reduse. Insa, pentru obiectele voluminoase cum ar fi mobila sau electrocasnicele, dar si pentru obiectele fragile se recomanda sa apelezi la o firma specializata de transport mobila ieftin. Astfel, vei avea siguranta ca transportul obiectelor personale se va desfasura rapid si simplu.

Protejeaza-ti obiectele de valoare

Gaseste un loc sigur in care sa iti pastrezi obiectele de valoare in ziua in care te muti. Depoziteaza-ti bijuteriile rugandu-ti un prieten de incredere sau o ruda sa le pastreze pana ce vei reusi sa te instalezi in noua locuinta. De asemenea, inainte de a muta computerul, poti face un back-up al datelor existente in memoria sa, ca modalitate de precautie in cazul in care vor exista ulterior probleme de functionare cauzate de manevrarile necorespunzatoare si de lovirile accidentale.

Sursa: gr0wing.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea