Cum sa...

# solutii cand nu ai apa calda #apa calda #solutii

Solutii la indemana ta atunci cand ramai fara apa calda

Cu o vreme capricioasa, cu ploi zilnice, temperaturi foarte scazute si vant, nu ai cum sa nu te gandesti din timp la venirea iernii. Pentru a nu te lua pe nepregatite, sorteaza-ti hainele de iarna, cumpara-ti accesorii de sezon, de la caciuli la manusi groase, asigura-te ca nu exista scapari de caldura la nivelul ferestrelor si al usilor si ca acestea sunt etansate complet. De asemenea, ia ca reper iarna trecuta si incearca sa iti aduci aminte ce dificultati ai intampinat odata cu debutul sezonului rece.

Nu trebuie sa fii vreun vizionar pentru a te astepta ca furnizorul sa te lase fara apa calda in mijlocul saptamanii, in ziua in care ai programat baia copilului, igiena catelului sau o seara romantica. Chiar si fara aceste scenarii, apa calda este o necesitate.

Asadar, pentru a preintampina situatiile neplacute in privinta apei calde, nu iti ramane decat sa te pregatesti din timp cu solutii eficiente.

Boiler

Indiferent de locul in care este amplasat in locuinta, un boiler asigura apa calda in mod constant. Chiar daca este un dispozitiv rezistent si usor de intretinut, acesta se poate defecta din cauza suprasolicitarii. Partea buna este ca, in cazul unor defectiuni, boilerul nu trebuie neaparat schimbat, ci poate fi reparat. E bine sa fi cumparat din timp macar o rezistenta pentru boiler, pentru a te asigura ca nu te vei confrunta cu situatii in care sa ai nevoie urgenta de apa calda si sa nu ai o solutie la indemana. In plus, chiar si daca vei chema un instalator sa remedieze problema, cel mai probabil acesta iti va cere piesa potrivita aparatului tau.

Centrala de apartament

Pentru a nu mai depinde de factori externi, montarea unei centrale de apartament cu condensare, considerata cea mai eficienta, reprezinta fara doar si poate cea mai buna alternativa si o garantie ca vei avea caldura si apa calda la discretie. Este eficienta termic, iar instalatia este simpla si usor de folosit si de monitorizat datorita sistemelor speciale de autodiagnosticare. O poti seta si dintr-o simpla aplicatie de pe telefon. Si, cel mai important, facturile la gaze vor fi reduse in mod semnificativ. E drept, pretul mare de achizitie poate fi mentionat printre minusuri, dar aceasta poate fi achitata si in rate.

Fata de o centrala conventionala, care functioneaza pe baza de combustibil solid, pe lemne sau carbune, nu ai nevoie de acumulatoare de caldura, acele racorduri puffer destul de dificil de montat, si nici de vase de expansiune deschise. Asadar, investitia initiala va fi fara doar si poate amortizata in timp. Chiar si in acest caz, e recomandat un boiler, pentru momentele in care vrei sa faci o pauza de la utilizarea centralei sau in caz de defectiune.

Fierbator electric

Nu e neaparat o solutie moderna, intr-adevar. Cel mai probabil atunci cand auzi acest cuvant, iti vin in minte fierbatoarele simple, cu partea metalica arsa, folosite de parinti la prepararea cafelei. Desigur, un fierbator reprezinta o ultima solutie „de avarie”, insa poate fi extrem de eficienta atunci cand nu ai de ales si ai in ingrijire un bebelus sau o persoana imobilizata la pat, de exemplu, care necesita o igiena zilnica atenta. Totodata, nu e o alternativa pe termen lung, pentru ca presupune multa munca inutila si, pana la urma, ai nevoie de apa calda in cantitati mari pentru treburile din gospodarie.

Asadar, indiferent de problema, important e sa gasesti solutii, uneori chiar si de avarie. Apa calda reprezinta o necesitate de care nu te poti lipsi, asa ca de fiecare data cand nu o ai la dispozitie, e absolut necesar sa gasesti alternative.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului