Cum sa...

#folii de impachetat #ceara de albine #plastic

Renunta la plastic! Cum sa faci acasa folii de impachetat reutilizabile, cu ceara de albine

Ambalajul de unica folosinta din plastic este cu siguranta comod, dar nu este si cea mai ecologica optiune. Introduceti in uz ambalajele din ceara de albine care se pliaza perfect pe alimente si boluri. Aceste ambalaje din ceara de albine se pot cumpara, dar se pot face foarte usor si acasa si sunt refolosibile. Ele reprezinta o investitie pe care o veti recupera usor prin renuntarea la pungile de plastic de unica folosinta. In plus, sunt etanse si pastreaza foarte bine alimentele perisabile.

Iata cum puteti face acasa folii de impachetat din ceara de albine, doar cu cateva ingrediente si un cuptor.

Materialele necesare pentru a face folie din ceara de albine pentru impachetat

  • Ceara de albine cosmetica granule mari;
  • Tesatura din bumbac 100%;
  • Foarfeca;
  • Pensula;
  • Hartie pergament;
  • Foaie de copt;
  • Umeras;
  • Cleme binder;
  • Rigla.

Unele retete includ si ulei de jojoba sau pudra de rasina de pin, dar aceste ingrediente sunt mai scumpe si nu aduc beneficii importante produsului final, asa ca se poate renunta la ele.

Taierea tesaturii

Preincalziti cuptorul la cea mai mica setare. Taiati tesatura astfel incat sa se potriveasca pe foaia de copt. Pentru o punga de gustari, folositi un patrat de tesatura cu latura de 18 pana la 36 de cm. Desigur, unul mai mare va fi ideal pentru majoritatea alimentelor.

Asezati tesatura pe o foaie de copt

Suprapuneti hartia pergament cu foaia de copt si asezati apoi tesatura deasupra. Daca tesatura are model, puneti-o cu modelul in jos. Pergamentul nu se poate refolosi - folositi, deci, o bucata noua de pergament de fiecare data cand faceti o alta foaie de ceara de albine.

Distribuie granulele de ceara

Distribuiti uniform granulele de ceara de albine pe toata suprafata tesaturii. Asigurati-va ca ati pus granule si pe langa marginile ei.

Topiti si intindeti ceara de albine

Puneti foaia la cuptor pentru aproximativ 4 - 8 minute. Cand granulele de ceara s-au topit complet, scoateti tava si folositi o pensula pentru a raspandi uniform ceara pe intreaga tesatura. Ceara de albine se va lipi de pensula, asa ca folositi una pe care o puteti arunca ulterior, sau pastrati-o pentru urmatorul moment cand fabricati noile foi cu ceara de albine.

Lasati sa se usuce

Indepartati tesatura de pe foaia de copt - ar trebui sa se fi racit dupa cateva fluturari in aer. Agatati acum tesatura la uscat de umeras sau puneti-o pe spatele unui scaun, cu partea cerata in sus.

Personalizati-va ambalajul

De indata ce s-a uscat ceara de albine si nu mai este lipicioasa, puteti sa o personalizati sau sa o modelati dupa dorinta. Ea se poate coase in pungi mici, sau poate fi dotata cu nasturi si capse pentru o inchidere mai facila.

Utilizare si pastrare ambalaje din foaie cerata

Aceste ambalaje se vor utiliza astfel incat partea cerata sa vina in contact cu alimentele. Dupa fiecare folosire, ele se pot spala cu un detergent delicat si cu apa calduta. Nu se va folosi apa fierbinte pentru ca aceasta ar putea topi ceara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare