Cum sa...

#cada cu hidromasaj # hidromasaj #spa

Relaxare in vremuri atipice: cum sa amenajezi un spa la tine acasa

Dupa o zi lunga la serviciu, nu e nimic mai bun pentru minte si corp decat o vizita la spa. Insa restrictiile impuse de autoritati in contextul pe care il traversam au schimbat mult obiceiurile oamenilor, care au fost nevoiti sa se adapteze noilor norme.

Munca de acasa a fost adoptata de cei mai multi angajatori si locuinta s-a transformat, pe rand, in birou, sala de cinema, spa, restaurant si spatiu de joaca pentru copii.

Daca te numeri printre cei care apreciaza momentele de relaxare, acum poate fi perioada potrivita sa iti creezi un spatiu dedicat la tine acasa.

Transformarea baii intr-un spa este posibila indiferent daca incaperea este mare sau mica. De fapt, spatiile mici sunt mai usor de amenajat, deoarece fiecare schimbare are un impact puternic asupra esteticii generale. Secretul este sa stii exact care sunt acele imbunatatiri pe care sa le faci pentru a crea atmosfera de spa. Iata cateva indicii:

Cada – esentiala pentru un spa acasa

Chiar daca reamenajarea baii poate fi o operatiune destul de costisitoare, ea merita facuta, pentru ca un veritabil spa acasa is va dovedi imediat beneficiile. O cada de baie cu hidromasaj iti va asigura un nivel crescut de relaxare, este destul de usor de montat si te va ajuta sa profiti din plin de beneficiile acesteia.

Si o cada obisnuita, mai incapatoare, dintr-un material usor si rezistent poate fi perfecta pentru un spa. In definitiv, ai nevoie de spatiu generos in care sa te scufunzi in apa, cu saruri parfumate si spuma relaxanta. Practic, daca vrei sa iti faci propriul spa acasa, in primul rand trebuie sa alegi  o cada de baie potrivita nevoilor tale de relaxare.

Spatiile de depozitare – perfecte pentru un spa ordonat

Dezordinea poate afecta momentele de relaxare, de aceea este important sa gasesti cele mai bune solutii pentru a avea totul in ordine la tine in baie. Incearca, de exemplu, sa creezi mai multe locuri de depozitare, unde sa asezi produsele cosmetice si prosoapele, astfel incat sa nu mai fie la vedere.

Totodata, poti face o selectie a produselor de make-up pe care le folosesti constant si sa le elimini pe cele pe care le tii pentru „alta data“. Dezordinea poate fi un factor cauzator de stres, iar acest lucru contravine nevoii de relaxare.

Culorile neutre – potrivite pentru un spatiu relaxant

Decorul este foarte important pentru a te bucura din plin de spa-ul de acasa, motiv pentru care alegerea culorii peretilor nu trebuie sa fie un lucru facut in graba. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, este recomandat sa alegi culori neutre – alb, bej, albastru –, astfel incat sa creezi un spatiu linistitor, relaxant, in care sa iti faca placere sa petreci timpul. Accentele indraznete vor indeparta senzatia de calm, similara cu cea dintr-un spa, pe care vrei sa o creezi acasa.

Plantele si aromaterapia – importante pentru orice spa

Plantele fac orice camera sa fie mai primitoare si mai sofisticata, iar baia nu face exceptie de la regula. De aceea, ar fi bine sa ai in vedere integrarea unor plante in decorul baii. Astfel, vei da incaperii un strop de viata si o vei transforma intr-un loc confortabil.

Poti alege fie sa pui o vaza cu flori pe blatul chiuvetei, fie sa agati de tavan un ghiveci cu flori curgatoare.

Pentru o relaxare totala si pentru a scapa de stres, nu trebuie sa iti lipseasca din baie uleiurile esentiale si lumanarile parfumate, astfel incat sa creezi ambientul perfect pentru o sesiune de spa. Lavanda, iasomia si vanilia sunt aromele recomandate pentru a obtine o atmosfera calma.

In final, nu iti mai ramane decat sa setezi muzica preferata si sa te bucuri din plin de o zi la spa petrecuta in confortul caminului tau.

Sursa foto: Alena Ozerova/ Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea