Cum sa...

#pardoseala lemn #protejare pardoseala lemn #ingrijire pardoseala #ingrijire pardoseala lemn

Protejeaza pardoseala din lemn: 6 greseli pe care sa le eviti

Indiferent ca ai optat pentru parchet laminat sau lemn masiv, pardoseala ta din casa trebuie protejata cat mai mult. Chiar daca tehnologia a evoluat destul de mult in ultimii ani, pardoseala nu rezista la orice metoda de curatare. Evita distrugerea ei respectand cateva reguli simple.

1. Nu peria parchetul

Noile tipuri de aspiratoare vin, in multe cazuri, cu diverse accesorii de curatare a suprafetelor, cum ar fi capetele rotative cu perie. Nici sa nu te gandesti sa le folosesti pe suprafete de lemn: efectul abraziv asupra parchetului tau se va cunoaste doar dupa cateva curatari.

2. Spala pardoseala la 2 luni

Nu exagera cu spalarea pardoselii decat daca ai o zona de trafic intens in casa. In rest, parchetul tau nu are nevoie decat o data la doua luni de o spalare cu mop umed. Si nu uita, mopul trebuie doar usor umezit, altfel vei lasa pardoseala in stadiu de mlastina in devenire.

3. Renunta la aburi

Pentru pardoselile din lemn masiv date cu ceara sau pentru parchetul tau laminat care are deja "vechime in munca" nu este recomandat sa folosesti aspiratoare cu sistem de curatare pe aburi. Pardoseala risca sa se deterioreze iremediabil.

4. Evita sa iti inunzi parchetul

Nu trebuie sa inunzi parchetul ori de cate ori dai cu un detergent special pentru curatarea lui. Este drept ca tehnologia a avansat, dar umezeala inca patrunde in fibrele de lemn ale parchetului laminat. Chiar si asa, daca vezi ca ai umezit prea mult parchetul, sterge-l imediat cu o carpa uscata.

5. Fereste-ti parchetul de obiectele ascutite

Fereste parchetul din casa de obiectele metalice ascutite. Acestea se pot infige in el, deteriorand stratul de protectie al acestuia. Deci mai multa atentie cand folosesti foarfece sau cutite in camera. Nu uita nici de ghearele dragalasei tale pisici. Pot face ravagii mai mari decat un cutit scapat din mana.

6. Nu-l expune direct la soare

Daca esti adepta bailor de soare in camera, atunci trebuie sa te astepti ca parchetul tau laminat sa aiba de suferit. Radiatiile solare pot determina decolorarea lemnului, iar puterea lor de penetrare depaseste rezistenta stratului protector.

Sursa foto: theawesomecleaners.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului