Prepara-ti singur produsele pentru curatat si lustruit mobila. Iata cum!

Cum sa...

#produse curatenie casa #homemade #sfaturi curatenie #produse curatenie

Prepara-ti singur produsele pentru curatat si lustruit mobila. Iata cum!

Te-ai saturat sa incerci toate produsele de curatat de pe piata si sa cheltuiesti o avere? Exista numeroase solutii de curatat naturale, pe care le poti prepara chiar tu, acasa. Iata cateva retete pentru solutii de lustruit mobila, homemade, care te vor ajuta sa economisesti bani, dar si sa ai rezultate surprinzatoare:
 

Ceara homemade pentru mobila din lemn

Vrei sa dai stralucire vechiului tau mobilier din lemn? Nu arunca sume uriase de bani pentru restaurarea sa. Iata o reteta simpla de ceara, care te va ajuta sa dai un luciu perfect mobilei tale.

Ingrediente:

  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de otet alb
  • 1 recipient de ceramica sau sticla

Mod de preparare:

Amesteca uleiul de masline cu otetul in vas pana cand obtii un amestec omogen. Lasa-l cel putin o zi la macerat, iar inainte de a-l folosi, agita-l de fiecare data. Aplica acest amestec pe mobila cu o carpa moale. Dupa un timp, ceara-minune, homemade, va intra in lemn si ii va da o stralucire uimitoare, iar mobila ta va arata ca noua.

Solutie de curatat mobila zilnic

Vrei ca locuinta ta sa fie perfect curata in fiecare zi, insa produsele de curatat te costa o avere? Iata o solutie de curatat mobila, pe care o poti prepara din cateva produse pe care cu siguranta le pastrezi prin bucatarie. Lamaia este unul dintre fructele care pot face minuni pentru mobila ta.

Ingrediente:

  • 2 cani de ulei de masline
  • sucul de la o lamaie
  • 1 un recipient ceramic sau din sticla

Mod de preparare:

Amesteca intr-un recipient inalt uleiul de masline cu sucul de la lamaie, pana cand obtii o compozitie omogena. Aplica amestecul pe mobila cu o carpa moale. Atentie insa! Acest amestec poate deteriora mobilerul foarte fin, asa ca incerca-l inainte pe o mica portiune, care nu este vizibila.

De asemenea, tine cont de faptul ca aceste solutii naturale de curatat nu pot fi pastrate prea mult timp. Ele trebuie utilizate in ziua in care au fost preparate. Daca vrei insa sa le pastrezi pentru o perioada mai indelungata, inlocuieste uleiul de masline cu un ulei mineral.

Sursa foto: mhprofessionalcleaning.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea