Cum sa...

# ingrijirea hainelor #haine #rufe

Pastreaza-ti hainele ca noi mai mult timp. Trucuri pentru o garderoba mereu fresh

Felul in care intretinem hainele influenteaza durata lor de viata, iar pretul platit pe ele in magazin nu reprezinta o garantie a calitatii. Trebuie sa respecti indicatiile producatorului privind spalarea, uscarea si calcarea hainelor, daca vrei sa te bucuri mai mult timp de ele. Exista, insa, si alte trucuri care pot fi de ajutor, in functie de tesatura si fibrele din care sunt confectionate.

Trucuri pentru prelungirea duratei de viata a hainelor

Masina automata de spalat rufe este cea mai tare inventie, dupa roata in opinia tuturor femeilor si chiar a barbatilor. Totusi, anumite tesaturi delicate necesita spalare manuala. Mai mult, sunt multe persoane care considera ca a spala hainele de mana este mult mai benefic, indiferent de tipul de tesatura.

Fie ca optezi pentru a spala rufele de mana, fie ca preferi masina de spalat, iata cateva trucuri foarte utile, care te vor ajuta sa pastrezi hainele preferate ca noi pentru mai mult timp.

1. Inalbirea rufelor

Inainte de a pune inalbitor peste rufe, trebuie sa citesti cu atentie eticheta. Inalbirea se face doar cu apa rece, iar rufele nu trebuie sa stea in inalbitor mai mult de o ora. Aceasta operatiune nu trebuie facuta in recipiente metalice.

2. Spalatul de mana

Desi multa lume obisnuieste sa puna rufele la gramada, la inmuiat, inainte de a spala de mana, cel mai bine este sa speli fiecare obiect vestimentar pe rand, chiar daca toate au aceeasi culoare. Prima data cand vei spala o haina noua, cu siguranta se va decolora putin, asa ca trebuie spalata de mana, individual. In plus, se spala intotdeauna cu apa rece si nu se lasa la inmuiat.

3. Spalatul la masina

Inainte de a baga hainele in masina de spalat trebuie verificate buzunarele, pentru siguranta. De asemenea, trebuie desfacuti nasturii si ridicate gulerele. Obiectele uitate in buzunare nu doar ca risca sa iti stric masina de spalat, dar pot duce si la deteriorarea tesaturilor. Nasturii trebuie desfacuti si gulerele ridicate pentru a te asigura ca apa si detergentul ajung chiar peste tot, pentru o curatare optima.

4. Uscarea hainelor

Aici sunt multe de spus. Daca uscati rufele pe sarma sau pe uscator, aveti de respectat mai multe reguli:

- indoiti rufele grele pentru a nu se deforma daca atarna pe sarma

- nu expuneti hainele direct la soare sau la vant, pentru ca astfel culoarea va avea de suferit

- in interior, trebuie sa asigurati o ventilatie sufiecienta in incapere

- lucrurile confectionate din panza nu se intind pe sarma; ele trebuie infasurate intr-un prosop care sa absoarba excesul de apa, dupa care se aseaza la uscat pe o suprafata plana fara a fi expuse direct la soare.

- daca folositi un uscator de rufe automat, cititi specificatiil ede pe eticheta oricarui obiect vestimentar.

5. Calcarea hainelor

Incepe sa calci la temperatura mica, iar rufele trebuie sa fie putin umede pentru ca procesul sa fie mai usor si pentru tine, si pentru tesatura.

FOTO: Pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea