Cum sa...

#origami #decoratiuni #aranjarea mesei #servetele

Model origami pentru servetelele de pe masa

Cand esti gazda unei cine sau mese importante, aranjarea mesei constituie un aspect esential al impresiei generale. Foloseste servete din bumbac, de buna calitate si impatureste-le astfel incat sa contribuie la imaginea de ansamblu. Tehnicile origami iti ofera mai multe variante. Iata in continuare cum sa impaturesti servetelele intr-un mod simplu, cu un efect garantat:


Sursa foto: thesavvyevent.blogspot.com1 Pliaza pe jumatate
 

Intinde servetul de bumbat de forma patrata pe o suprafata plana. Ia un varf de jos si du-l peste varful opus de sus, astfel incat servetul sa fie pliat chiar pe jumatate, pe diagonala. Preseaza putin marginea lunga cu degetul, pentru ca materialul sa ramana bine intins.

Ai obtinut un triunghi ca o piramida , cu cele doua laturi egale si cu baza fiind cea mai lunga latura.
 

Sursa foto: thesavvyevent.blogspot.com2 Pliaza din dreapta si din stranga
 

Traseaza in minte o linie dreapta, care ajunge din varful piramidei, pana la jumatatea bazei (laturii de jos). Ia coltul din stanga al triunghiului si pliaza-l urmand linia imaginara. Astfel, coltul de jos al triunghiului tau ajunge acum peste varful piramidei. Fa acelasi lucru si cu celalalt colt, cel din dreapta.

Vei obtine o forma ca de diamant (imaginea 2).
 

Sursa foto: thesavvyevent.blogspot.com3 Intoarce servetul
 

Pune mana dreapta sub servet, cu grija, pentru ca acesta sa nu se despatureasca. Apoi intoarce pur si simplu servetul pe partea cealalta. Trebuie sa ai in fata un patrat neted, care sta pe unul dintre varfuri (ca un romb), avand pe partea pe care sta pe masa impaturirea facuta la punctul 2.
 

Sursa foto: thesavvyevent.blogspot.com4 Pliaza din nou pe jumatate
 

Avand in fata patratul neted, apuca varful de jos, pe care statea si du-l peste cel de sus, astfel incat sa pliezi din nou servetul pe jumatate.

Varful luat de jos trebuie adus peste cel de sus.
 

Sursa foto: thesavvyevent.blogspot.com5 Preseaza rezultatul
 

Ceea ce vei obtine este un nou triunghi, care de data aceasta are si linia dreapta pe mijloc, de la baza lui pana la varful de sus.

Nu uita sa presezi din cand in cand, pentru ca materialul sa stea intins. Vezi imaginea 5.

 

Sursa foto: thesavvyevent.blogspot.com6 Trage coltul drept
 

Ia coltul drept al triunghiului si trage-l peste cel stang, astfel incat servetul sa fie din nou impaturit in jumatate. Vei sti pana unde trebuie sa mergi cu pliatul deoarece ai linia de pe mijloc care reprezinta semnul ca ai ajuns la jumatate.

Vezi imaginea 6.

 

Sursa foto: thesavvyevent.blogspot.com7 Aseaza servetul in picioare
 

Apuca cu degetele din partea de jos si aseaza servetul in picioare.

Acesta va avea partea din fata impachetata frumos si se va sprijini pe “picioruse”, care sunt de fapt colturile fostului triunghi.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului