Cum sa...

#casa #curatenie casa

Iti doresti o casa care miroase minunat tot timpul? Iata ce poti face

Mirosul este unul dintre primele lucruri pe care oamenii le observa atunci cand intra la tine in casa. Daca atunci cand te intorci din vacanta, simti un miros ciudat in casa ta, trebuie sa stii ca asta simt toti oamenii care nu locuiesc acolo si care te viziteaza. Asta se intampla deoarece, atunci cand esti expus mai mult timp la anumite mirosuri, ajungi sa nu le mai percepi. Acest fenomen se numeste adaptare senzoriala. Practic, inseamna ca nu simti cu adevarat mirosurile din casa ta.

 

Totusi, trebuie mentionat ca este imposibil ca intr-o casa sa nu existe diferite mirosuri, mai ales daca gatesti mult acasa, ai copii sau animale de companie. Asta nu inseamna ca nu exista modalitati inteligente de a-ti face casa sa miroasa frumos, fara a apela la spray-uri artificiale de improspatare a aerului din diferite incaperi. Asadar, te invitam sa descoperi cateva modalitati practice si deloc costisitoare care iti vor face locuinta sa miroasa fantastic.

In bucatarie 

Evident, bucataria este una dintre incaperile cele mai expuse la diferite mirosuri. Totusi, asta nu inseamna ca nu o poti face sa miroasa mai bine. In primul rand, asigura-te in permanenta ca frigiderul si cosul de gunoi sunt bine curatate. In al doilea rand, scurgerea de la chiuveta trebuie si ea curatata si igienizata in mod frecvent. O poti face fara a deteriora tevile, folosind o combinatie de bicarbonat, suc de lamaie si uleiuri esentiale. In al treilea rand, ai grija ca filtrele de la hota sa fie curatate sau schimbate la timp si aeriseste frecvent bucataria. In cele din urma, adauga cateva ghivece cu plante aromatice. Nu numai ca iti vor fi utile la gatit, dar vor improspata in mod natural aerul.

In baie

Mucegaiul si scurgerile de la chiuveta si de la baie sunt de obicei responsabilii pentru mirosurile neplacute din baie. Daca umiditatea este prea mare in baie, foloseste un dezumidificator. Asigura-te, de asemenea, ca scurgerile sunt bine curatate periodic. Pentru un miros placut, spala gresia si faianta cu solutii in care ai adaugat uleiurile tale esentiale preferate. Daca ai suficient spatiu, pune si cateva lumanari parfumate. Iti vor fi utile daca vrei sa te bucuri de o baie relaxanta si vor parfuma placut aerul.

Camera de zi

Pentru a te bucura de o camera de zi care miroase minunat tot timpul, trebuie sa acorzi putina atentie textilelor din incapere, caci acestea absorb mirosurile. Curata covorul cu o solutie speciala sau cu apa calda si bicarbonat, in care adaugi uleiuri esentiale. Atunci cand speli perdelele si draperiile, nu uita sa adaugi un balsam de rufe concentrat, care va face ca textilele din camera sa miroasa frumos mai mult timp. De asemenea, nu ezita sa infrumusetezi camera, adaugand ghivece cu plante care purifica in mod natural aerul, cum ar fi crinul pacii, iedera pestrita sau monstera.

Dormitoare

La fel ca in cazul camerei de zi, pentru a avea un aer placut mirositor in dormitoare, obiectele textilele din incapere, dar si lenjeriile si cuverturile de pat trebuie spalate frecvent cu detergentul si balsamul de rufe preferate. Totodata, in dulapuri si in sertare poti folosi saculeti parfumati cu lavanda, bile de lemn impregnate in uleiuri aromatice sau foi parfumate, pe care le gasesti la magazinele de menaj. Pentru un miros placut al dormitoarelor, dar si pentru un somn linistit, poti folosi o lampa de aromoterapie, cu uleiuri esentiale calmante, cum ar fi levantica, musetelul sau florile de portocal. Nu uita, de asemenea, sa aerisesti camera si inainte de culcare.

Fiecare casa are un miros unic, iar unele case, trebuie sa recunoastem, miros mai bine decat altele. Desi poate fi dificil sa pastrezi mirosurile mai putin placute la distanta, urmand sfaturile mentionate mai sus, vei reusi sa ai o casa curata si parfumata in fiecare zi.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea