Cum sa...

#cum sa #amenajare casa #zugravire casa #sfaturi zugravire

Invata sa-ti zugravesti singur casa! 4 sfaturi utile

Nu trebuie sa ceri de fiecare data ajutorul mesterilor pentru orice imbunatatire pe care vrei sa o aduci casei tale! Vopsitul peretilor, de exemplu, poate fi o activitate care sa iti dea satisfactie daca te implici in realizarea ei.

Cu sau fara grund?

Prima intrebare pe care ti-o vei pune va fi legata de materiale pe care trebuie sa le folosesti la vopsirea peretilor. Din experienta sau din auzite unii iti vor recomanda sa folosesti grundul de profunzime, in timp ce altii vor clatina indoielnic din cap.

Cu toate acestea, amorsa de grund aplicata peretilor este recomandata atunci cand vrei ca anumite culori stralucitoare, precum un rosu intens, sa aiba efectul dorit. Aceasta acopera si porii din pereti lasand o suprafata neteda pe care vopseaua lavabila va adera mai bine.

Folie de protectie

Desi este conceputa tocmai pentru incepatori nu este o recomandare ideala. Poti incerca sa vopsesti mai intai cateva colturi de camera pentru a vedea in ce unghi trebuie sa manuiesti uneltele si cat sa le incarci cu vopsea in locul unei pierderi de timp cu asternerea foliei de protectie. Ai posibilitatea sa inveti mai rapid tainele renovarii peretilor din camera ta daca folosesti trafaletul fara alte masuri de protectie.

Aplica doua straturi

Mitul meseriasilor conform caruia doua straturi de vopsea lavabila rezolva orice problema nu este nici macar aproape de adevar. In functie de nuanta existenta pe peretii din camera este posibil sa ai nevoie de trei sau chiar patru straturi daca vrei sa aduci totul la alb sau la o culoare distonanta. La fel de bine este posibil ca un singur strat mai gros de vopsea lavabila sa fie suficient.

Complexul tavanului

Un alt mit intretinut de-a lungul timpului este cel al tavanului alb. De fapt, designerii de interior recomanda crearea unor puncte focale pe tavanul tau prin vopsirea lui in diverse modele de culori combinate sau chiar cu modele florale, daca timpul si siguranta in manuirea pensulei iti permit.

Cu toate acestea va trebui sa tii cont de luminozitatea camerei si de nuantele asternute deja pe peretii camerei atunci cand alegi sa dai o noua imagine tavanului. Cateva culori palide, complementare culorii principale din camera sunt binevenite oricand pentru un tavan vopsit in stil modern.

Sursa foto: adorable-home.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea