Cum sa...

#curatare electrocasnice #defectiuni electrocasnice #electrocasnice

Greseli care iti pot strica electrocasnicele

 

Electrocasnicele sunt extrem de importante in orice casa. Sunt costisitoare, ce-i drept, dar in egala masura si sensibile. Tocmai de aceea este foarte important sa stii sa le ingrijesti. De multe ori, faci greseli capitale, care reduc substantial viata acestor aparate.

Electrocasnicele trebuie curatate

De multe ori, din graba, din oboseala sau pur si simplu din nepasare, uiti sa cureti aparatele. Stergerea rapida a prafului, un aspirator si un mop sunt activitati care se fac frecvent.

Este recomandat ca, macar o data la cateva zile, sa cureti cu atentie cuptorul cu microunde pe interior. Grasimea acumulata duce la formarea unui strat care nu face decat sa dauneze.La fel, trebuie curatata si plita, dar si cuptorul electric pe interior si pe geam.Curata interiorul cuvei masinii de spalat si mai ales cauciucul care asigura inchiderea ermetica a acestuia.De asemnea, frigiderul trebuie spalat periodic si ingrijit atunci cand face gheata.

Folosirea prizelor fara impamantare

Una dintre greselile elementare din multe case este aceea ca nu exista prize cu impamantare. Asta se intampla si din cauza faptului ca in multe locuinte reteaua electrica este veche si nu mai corespunde produselor actuale, care au alte standarde. De aceea, pot aparea accidente neprevazute din cauza caderilor de tensiune care pot duce la deteriorarea produselor electrocasnice.

Si te poti trezi la un moment dat ca trebuie sa investesti sume mari in astfel de aparate. In aceste conditii, este foarte important ca inainte de a te muta intr-un apartament sau o casa mai veche sa verifici reteaua electrica si chiar sa o schimbi.

Un alt punct extrem de important este reprezentat si de panoul cu sigurante. Ideal ar fi ca aparatele care sunt mari consumatoare de energie electrica, cum ar fi aparatul de aer conditionat, plita sau masina de spalat, sa aiba sigurante proprii. De asemenea, este recomandat sa ai o siguranta speciala numai pentru prize.

Probleme cu apa din casa

Apa poate crea probleme in gospodarie, daca nu are calitate. De multe ori exista chiar riscul a-ti cumpara un alt aparat electrocasnic din cauza rezidurilor produse de apa. Cel mai des au probleme masina de spalat rufe, masina de spalat vase sau orice alt obiect pentru care folosesti apa de la reteaua comuna.

De aceea, indicat ar fi, daca nu cunosti de unde provine apa, sa folosesti filtre speciale care curata apa de impuritati si te face sa scapi de asa numitul fenomen intitulat apa dura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea