Cum sa...

#calcare haine #fier de calcat #curatare fier de calcat

Fierul de calcat pateaza hainele? Doua moduri simple si rapide de a curata talpa acestuia

In timp, pe talpa fierului de calcat se acumuleaza depuneri de calcar si arsuri, care pot lasa pete pe haine. Pentru a curata talpa fierului de calcat poti apela la doua trucuri simple si ieftine ce iti vor face fierul sa arate ca nou, fara sa deterioreze materialul din care acesta este fabricat.

Sare si otet

Prepara o solutie dintr-o ceasca de otet si una de sare. Pune otetul si sarea pe foc si amesteca bine pana ce sarea se topeste. Lasa apoi amestecul sa se raceasca. Inmoaie o carpa curata in solutia obtinuta si sterge talpa fierului de calcat cu aceasta. Repeta de cate ori este necesar, pana cand calcarul si arsurile dispar. Sterge apoi fierul cu o carpa curata.

Sare grunjoasa

Pentru a curata depunerile de calcar de pe talpa fierului de calcat, apeleaza la sarea grunjoasa. Ai nevoie de o carpa din bumbac, curata si sare. Intinde carpa pe masa de calcat si acopera o parte din aceasta cu sare grunjoasa. Incinge fierul la temperatura maxima si calca insistent portiunea cu sare, apoi pe cea fara sare. Fierul tau va arata ca nou.

Sfat: O vorba din popor spune ca este mai bine sa previi decat sa tratezi. Asadar, este bine, ca din cand in cand, sa cureti talpa fierului de calcat cu una dintre solutiile oferite mai sus, inainte ca acesta sa lase pete pe haine. Multe din aceste pete nu mai pot fi scoase, iar bluza preferata poate ajunge la gunoi cand te astepti mai putin! Asadar, mai bine previi ca acest lucru sa se intample!

Sursa foto: zenstvena.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea