Cum sa...

# alegere detergent # detergent solid #detergent lichid #detergent

Detergent lichid sau solid: tu pe care il alegi?

Desi detergentul solid a fost primul intrat in scena, detergentul de rufe lichide a devenit din ce in ce mai popular in ultimii ani. Acest aspect naste insa o intrebare previzibila: care dintre cele doua este mai bun?

Cu totii avem nevoie sa ne spalam rufele si, desi poate parea un proces destul de simplu mai ales prin prisma avansurilor tehnologice, avem de luat suficient de multe decizii cat sa se complice pe parcurs. Ce ciclu de spalare ar trebui sa utilizam? Ce temperatura ar trebui sa alegem? Ce culori merg puse impreuna? Ce tip de detergent sa folosim? Daca ti-ai incercat norocul fara o mica documentare inainte de a alege raspunsul corect, cu siguranta ai simtit consecintele. Nu iti putem raspunde la toate intrebarile, dar citeste pana la final acest articol pentru a face o alegere constienta a detergentului tau.

Exista argumente pro sau contra pentru alegerea oricarui tip de detergent (solid sau lichid) si, desi iti poti face treaba cu oricare dintre ele, este indicat sa cunosti cateva detalii despre compozitia si particularitatile fiecaruia.

De ce sa alegi detergentul solid?

1. Detergentul solid este mai ieftin. Asadar, unul dintre cele mai atragatoare motive pentru a alege aceasta varianta este pretul.

2. Detergentul solid actioneaza mai bine pentru petele exterioare. Principalul agent tensioactiv in detergentul pulbere este alchilbenzenul sulfonatul care este extrem de eficient pe petele exterioare precum noroiul, lutul sau iarba.

3. Detergentul solid are o durata de viata mai lunga. Agentii de curatare intalniti in detergentul pulbere sunt mai stabili decat omologii lor, pastrandu-si puterea de curatare mult mai mult timp. Agentii de curatare din detergentii lichizi isi pierd rezistenta atunci cand sunt amestecati cu apa.

4. In plus, daca esti tipul de persoana care prefera sa cumpere produse vrac, detergentul pulbere este alegerea ideala.

5. Daca esti preocupat de protejarea mediului, te vei bucura sa afli ca detergentul solid este ambalat in cutii de carton care pot fi mai usor de reciclat.

De ce sa alegi detergentul lichid?

1. Detergentul lichid este mai bun pentru petele grase sau uleioase. Majoritatea detergentilor lichizi contin alcool etoxilat, eficient pentru petele provocate de ulei.

2. Detergentul lichid este mai usor de folosit. Detergentul de rufe solid se vinde in cutii de carton incomod de transportat si care se pot rupe usor, mai ales daca se uda.

3. Detergentul lichid se amesteca mai bine cu apa in momentul spalarii. Detergentul pulbere este pretentios in legatura cu temperatura apei. Unele marci nu se dizolva in apa rece, iar in cazul in care aveti haine care se spala doar cu apa rece sau doar doriti sa faceti economie, aceasta poate deveni o problema importanta.

4. Asadar, detergentul lichid functioneaza bine in apa rece, calda sau fierbinte. Poti fi sigur ca nu vei fi nevoit sa decolorezi o rochie neagra sau sa iti micsorezi bluza preferata.

5. Detergentul lichid nu formeaza depuneri pe sertarul masinii de spalat, iar clatirea nu pune atatea probleme si nu duce la aparitia petelor.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului