Cum sa...

#casa #pereti casa # design casa #pereti antichizati #pereti vintage

Decorul casei: pereti antichizati in 3 pasi

Nu ai bani sa-ti renovezi casa, insa ai vrea sa intampini noul an cu un look proaspat? Te invatam cum sa dai un aspect vintage peretilor tai in trei pasi simpli.

Ai nevoie de:

  • vopsea pe baza de latex
  • bureti
  • manusi pentru vopsit
  • doua cutii de tabla pentru vopsea

Durata lucrarii: doua zile, dificultate medie

Cost: 200-400 RON

Pasul 1: Puneti vopseaua in vase

Aveti nevoie de doua feluri de vopsea: una inchisa pentru stratul de baza si una mai deschisa pentru finisare. Puneti-le in doua vase separate. Culorile trebuie sa fie complementare. De exemplu, puteti folosi ca baza un verde-pin si un verde foarte deschis, aproape alb, pentru stratul de deasupra.

Pasul 2: Estompati vopseaua cu un burete

Este necesar sa purtati manusi pentru aceasta faza a micului vostru proiect. Nu trebuie sa cautati unele speciale, sunt perfecte cele din latex, pentru menaj, mai subtiri. Inmuiati in vasul cu vopsea de baza un burete pana cand acesta se imbiba bine cu vopsea. Apoi scurgeti-l la fel de bine de marginea vasului. Tamponati intreaga suprafata de vopsit cu buretele.

Pasul 3: Aplicarea stratului final

Dupa ce ati terminat de aplicat vopseaua de baza, lasati-o sa se usuce pentru cateva minute. Nu trebuie sa fie complet uscata, dar nici prea umeda. In functie de umiditatea si temperatura din camera, sunt suficiente 10-30 de minute. Inmuiati buretele (fie altul, fie cel folosit anterior, dar spalat foarte bine) in vopseaua mai deschisa la culoare si aplicati un strat pe intreaga suprafata a peretelui. Nu trebuie sa curga vopsea din burete, dar sa fie suficient de umed incat sa puteti aplica din belsug stratul final. Folositi apoi partea curata si uscata a buretelui pentru a indeparta surplusul de vopsea.

Ponturi pentru decor

Cand se va usca, peretele va parea vopsit in doua nuante, in intervale de timp diferite, astfel incat va da impresia de antichizare. Pentru a intregi decorul, folositi pe peretele vintage si un ceas cu rama din lemn si insertii de decor in stil baroc sau florentin. Sunt potrivite si cateva rame pentru fotografii, goale, suprapuse pe cate un colt. Daca aveti o plinta din lemn, puteti sa o vopsiti dupa acelasi procedeu intr-o culoare complementara peretelui, dar cu accente metalice.

Sursa foto: bright-journey.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Top

Cauta-ti perechea