Cum sa...

#aspirator cu injectie #aspirator #curatenie

De ce un aspirator cu injectie si extractie isi merita banii

Daca, pana acum, ai folosit un aspirator clasic, poate ca e timpul sa faci o schimbare si sa incerci un aspirator modern, cu injectie extractie. Un astfel de aparat este extrem de eficient, atat pentru curatarea tapiteriei auto, cat si pentru curatarea covoarelor sau a canapelelor textile. Insa, inainte de a investi intr-un astfel de obiect, este important sa stii cum functioneaza si de ce este o alegere mai buna decat un aspirator clasic.

 

Ce inseamna curatarea cu injectie extractie?

Atunci cand vine vorba despre curatarea covorului, trebuie sa folosesti diferite produse chimice pentru a indeparta murdaria si petele cat mai eficient. De asemenea, si curatarea uscata are un rol important, in ceea ce priveste intretinerea si reimprospatarea covorului. Insa, cu ajutorul unui aspirator cu injectie extractie, poti curata in profunzime covorul. In plus, un astfel de aspirator poate fi folosit si pentru curatarea canapelei textile sau a tapiteriei auto. Aceasta metoda de curatare implica un dispozitiv special: aspiratorul cu injectie extractie. Acesta functioneaza prin pulverizarea unei solutii speciale, cu spumare redusa, pe o suprafata textila, care este, mai apoi, aspirata in aparat. Astfel, aceasta metoda, care curata si apoi aspira solutia imediat, asigura o curatare profunda a textilelor.

In plus, cu un aspirator cu injectie extractie, curatenia va deveni mult mai usoara si mai rapida. Noile aspiratoare cu injectie extractie corespund celor mai inalte standarde de calitate, fiind vorba de modele moderne si extrem de rezistente.

Cum se foloseste un aspirator cu injectie extractie?

Desi curatarea unui covor va fi mult mai rapida cu ajutorul unui aspirator cu injectie extractie, este necesar sa tii cont de anumiti pasi, pentru a aspira cat mai eficient toate suprafetele.

Pregateste suprafata

Inainte de a incepe curatenia, este necesar sa indepartezi toate reziduurile mari de pe suprafatele pe care vrei sa le aspiri. In cazul in care exista pete mai mari, ar fi recomandat sa le cureti inainte, folosind o solutie speciala pentru covoare sau pentru tapiterie. Poti curata suprafata textila cu un burete, o laveta sau o perie, in functie de gradul de murdarie. Daca nu ai acasa o solutie speciala pentru curatarea tapiteriei, poti pregati una folosind 1/4 de cana de bicarbonat de sodiu si o cana cu apa calda.

Curatarea cu injectie extractie

Dupa ce ai pregatit covoarele pentru curatare, poti pregati o solutie cu spumare redusa, pentru aspirator. Poti folosi si o altfel de solutie pentru curatarea textilor, insa, trebuie sa ai grija ca aceasta sa nu faca multa spuma. Astfel, aceasta va fi mai greu de curatat si nici nu este recomandata. Cel mai bine ar fi sa alegi un detergent special pentru un aspirator cu injectie extractie.

Daca suprafata textila pe care vrei sa o cureti este foarte murdara, poti folosi manerul aspiratorului, pentru a pulveriza mai multa solutie, astfel incat solventii sa dizolve murdaria si sa o elimine din fibrele tesaturii. De asemenea, poti folosi pentru curatare si peria mecanica, aceasta oferind rezultate destul de eficiente. Iar, daca suprafata pe care vrei sa o cureti nu este murdara, poti folosi direct functia de injectie extractie.

Clatirea suprafetei

In cazul in care nu ai folosit un detergent special cu spumare redusa, va fi nevoie sa clatesti suprafata textila. Daca, pe covor sau pe canapea, inca sunt urme de detergent, clateste excesul cu apa curata si cu o laveta din microfibra, stoarsa foarte bine.

Uscarea suprafetei

Dupa ce ai folosit un aspirator cu injectie extractie, suprafata curatata nu va ramane uda, dar, ar fi indicat sa aerisesti camera, ca sa se usuce total.

Asadar, un aspirator cu injectie extractie este o buna investitie, deoarece te ajuta sa cureti mult mai in profunzime suprafetele textile din casa, dar si tapiteria masinii. In plus, folosind un astfel de aparat electro-casnic, vei termina curatenia mult mai repede, iar covoarele si canapeaua ta vor arata ca noi. Acum, gasesti cele mai noi modele de aspiratoare cu injectie extractie, pe IgienaPHS.ro, de unde poti alege si detergenti, dar si hartie igienica la pret avantajos.

Foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/aparat-casa-covor-dispozitiv-38325/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului