Casa de Craciun

#sfaturi practice #curatenie #curatenie casa #curatenie dupa Sarbatori

Curatenie rapida dupa Sarbatori! Cum sa ai casa luna la inceput de an

Sarbatorile de Iarna au trecut, si odata cu ele s-a instalat din nou linistea in casele noastre. S-a terminat perioada in care petreceam mult timp in bucatarie iar decoratiunile specifice nu-si mai gasesc locul in casele noastre.

 

Curatenia de dupa Sarbatori nu este un eveniment asteptat cu nerabdare, insa ramane o necesitate. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai o casa curata la inceput de an, in timp record!

Curata bucataria

Prioritatea este bucataria. Aici este cel mai mare dezastru dupa sarbatori, mai ales daca ai primit multi musafiri in ultima perioada. Incepe prin a spala toata vesela si a o pune la locul ei.

Fa apoi curat in fridiger. Sorteaza mancarurile si arunca-le pe cele vechi, alterate sau pe cele pe care stii ca nu le vei mai consuma. Daca este necesar spala bine frigiderul pentru a indeparta eventualele pete si mirosurile neplacute. Pentru a-l spala foloseste o laveta umeda cu putin detergent, apoi clateste cu o carpa inmuiata in apa cu otet pentru a indeparta mirosurile neplacute.

La final spala bine masa, blatul de lucru, chiuveta si aragazul.

Pune ornamentele la locul lor

Oricat de mult ti-ai dori ca Sarbatorile de Iarna sa nu se fi terminat, ornamentele de Craciun nu-si mai au locul in decorul casei tale. Asadar, ia masuri chiar acum si strange-le la un loc. Ia fiecare accesoriu si decoratiune de iarna si decide ce merita sa pastrezi pana la anul. Arunca toate globurile ciobite si alte obiecte de decor sparte sau uzate, pe care nu le mai poti folosi. Impacheteaza restul ornamentelor si depoziteaza-le in cutii.

Aspira fiecare coltisor al casei

Aspira foarte bine fecare incapere a locuintei, inclusiv bucataria si baia. Ai grija sa nu iti scape niciun coltisor si insista in special in zonele in care ai covoare sau mochete.

Sterge praful si schimba asternuturile

Deschide larg ferestrele pentru a aerisi incaperea si sterge praful. Schimba asternuturile din domitoare, mai ales daca ai avut musafiri care au ramas la tine peste noapte.

Spala podeaua

La final, spala foarte bine podeaua cu solutii speciale. Daca ai lasat musafirii sa intre incaltati in casa, adauga putin alcool sanitar in apa, pentru a elimina si microbii.

Sursa foto: eastcountycleaningservices.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare