Cum sa...

#butuc de usa sigur #butuc de usa #protejare casa hoti #hoti

Cum tii hotii departe cu un butuc de usa de inalta securitate

O data cu apropierea verii, si implicit a concediilor, spargerile de locuinte se inmultesc. Statistic, majoritatea hotilor incearca sa forteze usile, mai ales in cazul apartamentelor de bloc. Cea mai simpla cale de a deschide o usa, doar cu ciocan si o surubelnita, este fortarea cilindrului usii (termenul popular de butuc al usii).

Peste 90% din intrusi aleg fortarea butuclui si doar 10% aleg fortarea balamalelor sau a altor elemente.

Din statisticile vanzarilor pe Fernand.ro, site ce comercializeaza produse de feronerie si siguranta, 80% din cumparatori aleg un butuc de usa ieftin, standard, ce nu are niciun element de protectie extra.

Cilindrul este elementul central al tuturor usilor, elementul care ne apara casa de intrusi, si, prin urmare, daca acesta este compromis in vreun fel, toate celelalte elemente de siguranta, inclusiv zavoarele, devin ineficiente.

Un cilindru de usa se poate instala extrem de usor, fara interventia unui lacatus.

Cilindrii de usa standard  au ca element de protectie doar cama anti-smulgere, unele nici macar pe aceasta. Din pacate exista si alte metode de fortare a unui cilindru, nu doar prin smulgere.

Una dintre aceste metode este prin gaurire. Gaurirea butucului de usa se face cu un burghiu special, de otel, de mici dimensiuni dar cu o viteza mare de gaurire. Aceasta tehnica nu necesita o abilitate speciala, iat hotii pot patrunde in locuinta fara semne extrem de mari a infractiunii.

Ce elemente de securitate sa ai in vedere cand alegi cilindrul usii?

✅ Anti-smulgere: aceasta protectie va impiedica o persoana sa rupa cilindrul cu un cleste si sa-l smulga din usa.

✅ Anti-efractie: acest aspect este direct legat de numarul si aranjarea pinilor pe care cilindrul ii are, acestia variaza intre 5 si 36 de pini.

✅ Anti-perforare: o saiba speciala este plasata in fata cilindrului, astfel incat varful unui burghiu sa se roteasca in vid si sa nu strapunga cilindrul.

✅ Anti-rupere: cilindrul are o armatura pentru a impiedica ruperea acestuia in caz de socuri sau lovituri cu un ciocan.

✅ Anti-bumping: aceasta este o protectie impotriva percutiei.

✅ Anti-blocare: o parte a cilindrului se decupleaza in caz de rupere, protejand interiorul sistemului care ramane intact.

Cheile au si securitate suplimentara cu ajutorul unui card de proprietate. Livrat impreuna cu cheile, cardul de proprietate certifica lacatusul ca sunteti proprietarul cheilor si face posibila duplicarea acestora. Un lacatus nu va efectua un duplicat cu cheie protejata daca nu ii arati cardul de proprietate.

Cu cat un cilindru de usa are mai multe din caracteristicile mai sus mentionate, cu atat el va fi mai sigur si hotilor le va fi extrem de greu sa patrunda in locuinta. Chiar daca costul unui astfel de cilindru este mai ridicat, securitatea casei tale este mai importanta.

Bineinteles, poti adauga elemente de extra securitate: o broasca aplicata suplimentara, sisteme de blocare a geamurilor sau chiar o alarma.

Fernand.ro este primul magazin online din Romania specializat in produse Made In Franta din domeniul feroneriei, sigurantei, bricolajului, curateniei etc. Isi doreste sa fie un asistent de incredere, care sa te ghideze in jungla produselor de feronerie si bricolaj: cilindri de siguranta, broaste si yale, lacate si antifurturi, manere si accesorii pentru usi si ferestre, scari si schele, produse de curatenie, de aici vine si sloganul Facem Treaba Impreuna.

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea