Cum sa...

#stergere praf #sfaturi curatenie #praf #curatenie #cum sa #casa

Cum scapi rapid de praful din casa

Acum ai sters praful si parca imediat s-a asezat la loc pe mobila. Gresesti oare undeva? E foarte probabil! Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa elimini sursele de praf:

In primul rand, evita sa intri in casa incaltat. Pe talpa pantofilor, a adidasilor sau a ghetelor aduci de afara pamant uscat sau nisip, care se depune foarte usor in special pe suprafete precum covoare si mochete. De acolo pana la a fi ridicat in aerul din incapere e un singur pas. Asa se face ca atat canapele tapitate, cat si draperiile se umplu de praf. La fel si mobilierul.

O varianta ar fi sa elimini covoarele greoaie si mobila veche care atrag praful ca un magnet. Cu cat camerele sunt mai libere, cu atat praful se va instala mai greu. Schimba si salteaua patului o data la trei-patru ani, iar intre timp aspir-o saptamanal cu un aspirator de mana.

Rafturile bibliotecii sunt si ele un suport perfect pentru praf. De aceea, cat mai des posibil e bine sa cureti cu un pamatuf cartile si obiectele pe care praful tinde sa se aseze si de acolo sa se imprastie in toata casa chiar cand credeai ca ai terminat curatenia.

Aeriseste doar dimineata

Fa mai des curatenie in balcon. Chiar daca nu crezi, pe terasa apartamentului se aduna foarte mult praf, iar de fiecare data cand deschizi usa, dar si cand intri de afara inauntru aduci praf in casa. Si balconul il poti aspira, iar daca e placat cu gresie, cel mai simplu este sa il speli cu un mop cu apa.

Aeriseste locuinta doar dimineata, cand aerul este mai rarefiat si in niciun caz nu lasa cat e ziua de lunga ferestrele deschise.

Schimba si filtrele de la aerul conditionat. Acum ca a venit primavara e timpul sa inlocuiesti filtrele care au acumulat praf care va ajunge imediat in casa de cum vei porni instalatia de ventilat.

Foloseste aspiratorul cu apa

Dar mai presus de toate, tine cont ca sunt importante si produsele pe care le folosesti pentru curatenie. In primul rand, un aspirator cu apa nu va permite prafului sa se imprastie prin camera. Apoi, foloseste carpe de praf din microfibra, care retin praful si nu il plimba de colo colo.

Si nu uita! Un umidificator e dusmanul declarat al prafului, astfel ca investitia intr-un astfel de aparat merita toti banii.

Sursa foto: best-vacuum

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea