Cum sa...

#vopsire mobilier #reconditionare mobilier #mobilier casa #mobila casa #mobilier

Cum sa vopsesti corect mobilierul pentru a nu se deteriora in timp

Mobilierul vechi necesita reconditionare? Il poti face sa arate ca nou vopsindu-l. Ai nevoie doar de rabdare! Cu putina vopsea si mult entuziasm poti da o noua viata pieselor vechi de mobilier, astfel incat acestea sa iasa in evidenta si sa se potriveasca perfect stilului pe care il doresti.

Pentru inceput este important de mentionat ca nu doar sertarele sau mobilierul din bucatarie poate fi vopsit, ci orice alt mobilier din casa.

Tine cont de urmatoarele sfaturi si tehnici de baza atunci cand vrei sa vopsesti mobilierul pentru a rezista cat mai mult timp si pentru a arata ca nou.

Sa dai cu bait o piesa de mobilier este total diferit de a o vopsi pentru ca tehnicile si produsele folosite sunt diferite. Baitul se aplica doar pe mobilierul din lemn neficisat, pentru a te asigura ca aceasta va rezista mai bine in timp. Mai intai, aplica o amorsa pentru lemn (un produs echivalent grundului), apoi stratul de culoare ales si apoi un strat pentru finisare. Pentru aceasta operatiune vei avea nevoie de o pensula si cateva carpe uscate pentru ca absorb cel mai bine excesul de vopsea.

Poti sa folosesti atat vopsea cat si colorant de lemn pentru a face o piesa de mobilier sa arate ca noua. De exemplu, daca ai un scaun vechi care este inca bun de folosit, insa si-a pierdut culoarea, il poti reface foarte simplu, aplicand un strat proaspat de vopsea.

Vopseaua este, de asemenea, o idee buna atunci cand vrei sa dai culoare si viata accesoriilor din casa, cum ar fi cosurile de depozitare. Foloseste vopsea acrilica atunci cand vrei sa faci din cosurile de depozitare, niste elemente de decor inedite. Modelul ales nu trebuie sa fie ceva extrem de complicat sau care necesita talent. Te poti juca cu forme geomerice si culoare si vezi care este rezultatul.

Vopsirea unui dulap vechi poate fi o alta idee pe care o poti pune in practica. Atunci cand vrei sa ii dai un nou aspect unui dulap vechi sau alegi un dulap nefinisat si vrei sa il personalizezi pentru a se potrivi stilului din locuinta ta, nu este deloc complicat. Poti sa vopsesti sertarele in culori diferite pentru a realiza un efect de curcubeu sau foloseste nuante diferite ale aceleasi culori pentru un aspect in degrade. Orice varianta alegi, cu siguranta dulapul tau va arata grozav.

O lada pentru depozitarea jucariilor este o alta idee care iti va placea, mai ales ca este simpla si nu ai nevoie de ajutor profesionist sau de alte cunostinte legate de constructia mobilierului. Rezultatele vor fi uimitoare. Atunci cand asamblezi o cutie de lemn pentru a depozita jucariile celor mici in ea, operatiunea va fi cu atat mai amuzanta, cu cat poti continua cu vopsirea noii piese de mobilier pe care ai obtinut-o. Alege culori potrivite si un model jucaus pentru ca aceasta sa arate cat mai bine si sa se potrivesca in camera copilului.

Aproape orice piesa de mobilier veche poate fi readusa la viata. Este important ca atunci cand iti doresti sa reconditionezi mobila veche sa treci prin toti pasii necesari pentru ca rezultatul sa fie cel pe masura asteptarilor si noua piesa de mobilier sa nu se deterioreze in timp.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea