Cum sa...

#amenajare casa #amenajare #casa

Cum sa-ti pregatesti casa pentru sezonul cald

 

Numaram zilele care au mai ramas pana la sosirea unuia dintre cele mai frumoase anotimpuri ale anului, vara. Poate ca nu te-ai gandit pana acum la asa ceva, dar si casa ta trebuie sa fie pregatita pentru "intalnirea" cu anotimpul calduros. Nu de alta, dar confortul tau trebuie sa fie mereu pe primul plan.

 Iata de ce e foarte important sa stii cum sa te misti si ce pasi sa faci pentru ca locuinta sa fie una menita a oferi confortul asteptat.

Aerul conditionat trebuie sa functioneze

Perioada in care aerul conditionat reprezenta un lux pare una deja foarte veche. In ultimii ani, aerul conditionat a devenit nu numai un obiect extrem de raspandit, dar si deosebit de important indiferent de patura sociala.
Asa ca e timpul sa-ti achizitionezi un aparat nou, daca cel vechi nu mai face fata sau sa chemi un specialist care sa se ocupe de curatarea celui vechi. Trebuie verificat freonul din aparat si sigur trebuie vazut daca puterea lui face fata suprafetei pentru care a fost instalat. Apoi si filtrele trebuie curatate.

Mare atentie la apa si la pagubele pe care le poate produce aceasta

Vara este anotimpul caldurilor sufocante, dar este recunoscut si pentru furtunile care produc atatea pagube. Sunt deja foarte multe exemple din anii trecuti, cand foarte multe gospodarii au fost luate pe nepregatite si distruse, unele complet, din cauza viiturilor si a ploilor abundente.

Apa se scurge peste tot si-si face loc pe oriunde este poftita, de aceea este bine ca orice astfel de loc sa fie inchis si izolat. Daca vei face aceste verificari la acoperisul casei, usi sau ferestre atunci vei fi scutit de alte probleme si de cheltuieli pentru reparatii mult mai mari dupa aceea.

Si plantele si copacii au nevoie de "coafor"

Pentru vara, nu doar casa trebuie pregatita, ci si gradina. Daca esti posesorul unei gradini in care ai copaci, arbusti sau alte flori, ei bine trebuie stiut ca si acestea trebuie toaletate inainte de venirea sezonului torid.

Crengile uscate sau arbustii uscati trebuie taiati, pentru a se evita pagubele.  De exemplu, o crenga uscata poate fi rupta de o furtuna si poate cadea pe o masina, pe o fetreastra sau chiar pe acoperisul casei, pagubele ulterioare fiind infinit mult mai mari.

Cum scapi de insecte

Caldura scoate la suparafata multe insecte de care iarna uiti. Furnicile, tantarii sau gandacii sunt cei care apar cel mai des in preajma unei gospodarii. Tocmai de aceea e foarte important ca locuinta sa fie bine izolata in punctele cheie, tocmai pentru ca acesti daunatori sa nu patrunda inauntru.

E bine sa-ti iei masuri din timp. Fie sa-ti achizitionezi un aparat cu unde electromagnetice care tin insectele la distanta, fie sa pulverizezi insecticid in toata casa.

Salteaua de pe pat trebuie inversata

Saltelele de pe pat sunt facute in ziua de azi cu doua fete, una de iarna si una de vara. Este foarte important ca salteaua sa fie schimbata pe modulul de vara. Asta, din doua motive. In primul rand, vei prelungi durata de viata a saltelei, dar vei avea ocazia de a face curat si sub pat. Praful acumulat peste iarna este destul de gros si dauneaza aerului din dormitor.

Inainte de a pune salteaua pe fata de vara este recomandat sa o aspiri tocmai pentru a lua si de acolo praful. In plus, daca suferi de alergii, este recomandat de catre specialisti sa iti achizitionezi o husa hipoalergenica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului