Cum sa...

#purici locuinta #purici in locuinta #cum scapi de purici #purici #tratament antipurici #scapa de purici #solutii anti purici # purici casa

Cum sa scapi de puricii din casa! Trucuri simple si eficiente

Multe persoane se confrunta cu problema puricilor care le invadeaza locuintele. In sezonul cald, acestia pot patrunde foarte usor in casa ta, chiar daca nu ai animale de companie. Ii poti aduce cu usurinta pe haine sau pot intra in casa din curte.

Iata ce trebuie sa faci daca te confrunti cu problema puricilor din locuinta.

Ai animale de companie? Deparaziteaza-le

Daca ai animale de companie, prima masura pe care trebuie sa o iei este deparazitarea acestora. In cabinetele si in farmaciile veterinare gasesti solutii speciale pe care sa le aplici pe ceafa animalelor.

De asemenea, poti aplea la imbarierea acestora cu sampoane speciale, impotriva puricilor.

Daca ai un catel pe care il scoti afara sau o pisica ce adora sa se plimbe prin curte, este indicat ca in sezonul cald sa poarte in permanenta o zgarda anti-purici.

Aspira intreaga locuinta

Aspira foarte bine intreaga locuinta, inclusiv scaunele, fotoliile, canapeaua si patul. Dupa aspirare, este indicat sa desfaci aspiratorul afara, penru ca puricii sa nu evadeze din nou in locuinta.

Spala mochetele, covoarele si lenjeriile de pat

Odata ce ai descoperit ca ai probleme cu puricii spala toate lenjeriile de pat la temperaturi cat mai ridicate.

Puricii isi depun ouale pe covoare si pe mochete. Trebuie sa le scoti afara pentru a le spala foarte bine. Daca nu ai curte poti duce covoarele la un centru se spalat. Multe dintre spalatoriile de maisini ofera si aceasta facilitate.

Aspira din nou si foloseste un mop cu abur

Dupa ce ai scoc covoarele si mochetele din casa aspira din nou locuinta, foarte bine, insistand in special in colturi si langa crapaturi. Spala apoi podeaua cu ajutorul unui mop cu abur.

Aplica solutii anti-purici

Dupa aspirarea si curatarea casei aplica solutii anti-purici. Le gasesti in magazinele de specialitate sub forma de spary. Inainte de a aplica sprayul inchide geamurile si nu lasa animalele si copiii in locuinta.Aplica solutia incepand cu camera in care i-ai vazut si terminand cu restul camerelor. Lasa locuinta inchisa timp de minim doua ore, apoi aeriseste foarte bine casa.

Stai la curte? Scapa de puricii care-ti pot intra din nou in casa

Daca stai la curte, sansele ca puricii sa-ti patrunda din nou in locuinta, sunt foarte mari. Stropeste curtea cu insecticide si nu lasa iarba sa creasca foarte mare. Puricii adora sa stea ascunsi. Daca tai iarba scurta acestia isi vor cauta alte ascunzatori si vor parasi curtea casei tale.

Sursa foto: fleascience.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare