Cum sa...

#scapa de parul de pisica # par de pisica in casa #par de pisica #pisica #curatenie casa

Cum sa scapi de parul de pisica din casa

Pisicile sunt printre cele mai placute si iubite animale de companie, pe care le poti avea indiferent ca stai la casa sau la bloc. Totusi, un lucru frustrant care apare atunci cand ai o pisica este referitor la parul pe care aceasta il lasa pe hainele tale, pe covoare sau pe mobilier.

In acest caz, nu inseamna ca trebuie sa te desparti de pisica ta, ci doar sa gasesti cateva solutii care sa te ajute sa elimini cu usurinta parul nedorit. Ti-am pregatit o lista de patru trucuri pentru a le incerca si tu.

Foloseste umiditatea

Daca iti doresti sa nu mai gasesti parul pisicii peste tot prin casa, il poti strange inainte ca acesta sa cada. Uda-ti palma cu putina apa si trece-o usor prin blana pisicii. Firele care urmau sa cada se vor lipi de palma ta si astfel le poti impiedica sa se imprastie pe anumite suprafete. Poti realiza acest lucru in mod constant.

In cazul in care parul a ajuns deja pe covorul tau, poti folosi un burete ud pentru a il strange mai usor. Freaca covorul cu buretele respectiv, iar firele de par se vor strange in smocuri pe care le poti lua cu usurinta cu mana.

Achizitioneaza elemente speciale de curatat

Nu este nevoie sa speli tapiteria, covoarele sau hainele de fiecare data cand observi cateva fire de par ale pisicii pe acestea. Le poti curata cu usurinta cu ajutorul unor obiecte special concepute in acest sens.

Pentru pat, fotoliu sau canapea exista numeroase tipuri de perii care te vor ajuta sa indepartezi imediat parul de animale. De asemenea, daca observi fire de par pe imbracamintea ta si te grabesti sa iesi din casa, poti utiliza o perie autocolanta de curatat hainele. Aceasta contine mai multe coli autoadezive si iti va lasa hainele ca noi.

Utilizeaza bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este bun aproape pentru orice, motiv pentru care nu trebuie sa iti lipseasca din casa. Printre multiplele sale beneficii se numara si posibilitatea de a ingreuna incarcarea statica dintre parul de pisica si covorul tau. Astfel, iti va fi mult mai usor sa aspiri si sa strangi toate firele.

Presara putin bicarbonat de sodiu peste covor si lasa-l sa actioneze timp de aproximativ 15 minute. Acesta va absorbi mirosurile si iti va usura procesul de aspirare.

Ofera-i o ingrijire suplimentara

Totusi, inainte de a te gandi cum poti strange parul pisicii din casa ta, este mai important sa gasesti solutii pentru a stopa caderea acestuia.

Una dintre recomandari este aceea de a peria pisica in mod constant. Nu doar ca o vei face sa se simta iubita si ii vei acorda atentia de care are nevoie, dar vei reusi sa ii strangi firele de par care urmau sa ajunga pe suprafetele din casa ta.

Pe de alta parte, atat blana cat si pielea pisicii sunt usor afectate si de alimentatia acesteia. Incearca sa cumperi hrana de mai buna calitate, aceasta avand efecte pentru a preveni uscarea pielii si, implicit, caderea parului. Dupa un anumit timp vei observa o schimbare pozitiva din acest punct de vedere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare