Cum sa...

#vopsea #podele vechi #reconditionare podele

Cum sa reinvii podelele vechi, cu un strat de vopsea alba

Vrei sa schimbi putin decorul casei tale, insa nu ai un buget care sa iti permita sa cumperi un alt mobilier sau sa faci renovari costisitoare? Unul dintre cele mai indemana trucuri care te pot ajuta sa dai un nou look casei tale monotone este redecorararea pardoselelor. Daca ai niste parodeseli vechi, care s-au si deteriorat foarte mult, cu o investitie minima le poti schimba fata rapid, in doar cativa pasi si cu costuri minime. Iata cum poti sa reinvii podelele casei tale, cu un simplu strat de vopsea alba:

De ce materiale ai nevoie

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa mergi la un magazin de bricolaj, sa cumperi cateva cutii de vopsea, in functie de suprafata pe care o ai de acoperit, 2 pensule de diferite marimi, una mai mare pentru suprafete mari si una mai mica pentru suprafetele mai inguste sau colturi.

Cum vopsesti podelele

Curata podeaua

Inainte de a te apuca de treaba este foarte important ca podelele sa fie perfect curate, fara nicio urma de praf, pentru a evita imperfectiunile. Asadar, aspira mai intai podeaua, iar dupa aceea sterge-o si cu o carpa umeda, pentru a fi sigur/a ca nu mai ramane nicio pata.

Aplica un strat de aderare

Dupa ce ai curatat bine podeaua, aplica pe ea un strat de grund pe vaza de ulei, pentru a face aderararea vopselei mult mai usoara. Asigura-te insa ca incepi de la perete inspre iesire, pentru a nu fi nevoit/a apoi sa lasi urme pe podea sau sa te apuci din nou de treaba. Dupa ce ai aplicat grundul lasa-l sa se usuce cel putin 24 de ore.

Aplica vopseaua alba

Dupa ce s-a uscat bine grundul, sterge din nou podeaua de praf, deoarece peste noapte se depune praf. Aplica apoi in strat de vopsea alba pe baza de ulei. Ai grija insa sa aplici vopseaua intr-un singur sens, pentru a evita urmele inestetice. Dupa ce ai acoperit intreaga suprafata a podelei cu vopsea, lasa-o din nou sa se usuce pentru 24 de ore. A doua zi, repeta din nou procesul. Pentru a fi sigur ca iese perfect, trebuie sa aplici vopsea alba in cel putin doua-trei straturi.

Sursa foto: houseandhome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea