1. Cuptorul aragazului
Cu cat este mai vechi, cu atat este mai greu de curatat. Un prim pas ar fi sa indepartezi tavile si sa le inmoi in apa cu detergent inainte de a le sterge cu o laveta. Porneste cuptorul la maxim si lasa-l cel putin doua ore aprins, temperatura ridicata va dizolva depunerile. Curata apoi interiorul cu o carpa de sters obisnuita.
Grasimea si petele din interiorul lui vor disparea odata ce ai spalat interiorul cu o mixtura facuta din apa, otet alb, bicarbonat si doua linguri de sare. Asteapta 10 minute sa se inmoaie grasimea si apoi indeparteaza reziduurile cu o spatula. Clateste interiorul cu o carpa muiata in apa calduta si vei avea un cuptor ca nou.
2. Cuptorul cu microunde
Pentru curatarea cuptorului cu microunde, vei avea nevoie de o lamaie si de o cana cu apa. Stoarce lamaia cu tot cu bucati de pulpa din fruct intr-un vas termorezistent, in care ai pus apa in prealabil. Pune vasul sa stea 10 minute la temperatura maxima in cuptorul tau cu microunde.
Dupa ce aburii "limonadei" s-au depus pe peretii cuptorului, sterge interiorul acestuia cu o carpa moale. In urma va ramane o curatenie impecabila!
3. Cuptorul electric
Inainte de a trece la operatiunea de curatare a cuptorului electric, ar fi bine sa te asiguri ca acesta este scos din priza. Misca-l de pe pozitia in care a fost asezat si curata cu o carpa umeda suprafata de sub el. Interiorul cuptorului va trebui curatat cu o substanta asemanatoare celei folosite la cuptorul pe gaz. De data aceasta, insa pune, un sfert de cana de sare, trei sferturi de bicarbonat si adauga apa pana obtii o pasta omogena.
Intinde pasta rezultata in interiorul cuptorului cu ajutorul unei pensule cu peri moi. Lasa amestecul de sare si bicarbonat sa isi faca efectul pe timpul noptii, iar dimineata sterge totul cu o carpa muiata intr-un amestec de apa calda si otet. Porneste cuptorul abia dupa ce interiorul va fi uscat.
Foto: stayathomemum.com.au