Cum sa...

#trucuri #culori locuinta #decorarea casei

Cum sa gasesti culoarea potrivita pentru casa ta! Trucurile designerilor

Ai crede ca o incapere decorata cu multa culoare si modele devine de-a dreptul obositoare si ajunge sa te copleseasca daca petreci prea mult timp acolo, insa nu este in toate cazurile asa si efectul pe care mixul de culori, texturi, modele il da poate fi cel opus.

Sfatul celor mai multi specialisti in design interior este sa cauti intotdeauna inspiratia in natura atunci cand vrei sa gasesti culoarea potrivita pentru casa ta. Nuantele care ne inconjoara, fie ca este vorba de culorile unei paduri in mijlocul toamnei sau de albastrul oceanului pot decora nu doar camerele locuintei, ci au puterea de a induce cele mai frumoase stari si emotii.

Pentru a gasi culorile pe care cu adevarat ti se doresti in casa, sfatul specialistilor este sa te intorci putin in timp si sa rascolesti printre amintiri, in acest fel iti vor reveni in minte locuri care au o anumita insemnatate pentru tine.

Atunci cand culorile sunt inspirate din natura, acestea se vor aseaza frumos in decor si vor merge perfect impreuna.

Mai poti incerca un truc care functioneaza pentru a alege cele mai bune culori pentru casa ta: scrie pe o hartie cuvintele care descriu cel mai bine starea pe care o anumita culoare ti-o ofera. Inconjoara-te de acele culori care nu sunt doar placute, ci care iti trezesc si o serie de emotii pozitive.

Cel mai simplu mod prin care poti integra culoarea in decorul casei tale

Pentru inceput, incearca cu lucrurile pe care in mod normal le schimbi destul de des si nu sunt atat de importante, precum prosoapele de bucatarie, husele de perna, paturile de decor, o vaza pentru flori, un bol de fructe si asa mai departe. Apoi, lasa sa treaca ceva timp dupa ce ai introdus cateva piese noi in decor, dupa care incearca sa iti dai seamna cum te-au facut aceste noutati sa te simti si bucura-te din plin de schimbare.

Secretul alegerii celei mai potrivite culori pentru casa ta

Pentru cei care isi decoreaza pentru prima data casa, alegerea culorii este o misiune dificila. Atunci cand vrei sa te inspiri din natura, paleta de culori este destul de larga. Incepe experimentul cu o camera mica, cum este baia. Acesta este un loc perfect in care sa folosesti o culoare de care nu te vei satura. Pentru a gasi culoarea perfecta, specialistii in design interior, te sfatuiesc sa o aplici mai intai pe o bucata de hartie pe care sa o lipesti de perete si sa observi cum nuanta se schimba in functie de lumina de pe parcursul zilei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea