Cum sa...

#atelierele ilbah # ateliere creatie # ateliere lucru #curs designer #curs designer floral

Iti place sa decorezi? Cum sa transformi pasiunea pentru design in meserie

Ai vrea sa-ti redecorezi casa, insa nu stii cum ai putea sa-ti pui in valoare spatiul, cum sa combini culorile astfel incat sa ai o locuinta de designer. Daca ai putin timp si liber si un buget mediu de investit in tine, atunci poti invata in doar cateva saptamani o meserie extrem de utila si placuta pentru tine.   

Fara a fi nevoie de o pregatire anterioara de specialitate, te poti inscrie la un curs de designer de interior. Oferta nu este foarte generoasa in tara, insa in Bucuresti exista cateva optiuni. Astfel, Fundatia Calea Victoriei a inceput la mijlocul acestei luni cursul "Introducere în Design interior si Arhitectura", unde, timp de 7 lectii, pasionatii vor lua contact cu notiuni introductive din design si arhitectura. Pretul pentru acest curs din categoria hobby este de 330 lei. Mai multe detalii aici.

Un alt curs de design interior, de data aceasta pentru cei care vor sa aprofundeze problema, este organizat de Sala Dalles in cadrul atelierelor Dalles Go. Aici cursurile sunt impartite in module pentru incepatori si pentru avansati, pretul unui curs fiind de 1.800, respectiv 2.000 de lei. Mai multe detalii aici

Cursuri cu aplicatii practice

Tot pentru cei care doresc un curs complet, in care partea practica este foarte importanta, Atelierele ILBAH organizeaza cursuri de designer de interior, dar si de designer floral. Nu este necesara o pregatire anterioara de specialitate pentru a te inscrie la aceste cursuri, insa este nevoie sa fii absolvent(a) de liceu. "Informatiile teoretice, cat si partea practica sunt concepute astfel incat cursantii sa asimileze toate informatiile necesare fara a fi nevoie de studii in prealabil. Se incepe cu partea teoretica, in care trainerul nostru le explica de la notiuni de baza si pana la cele complexe ce inseamna arta decorarii florale - in cazul cursului de designer floral - si pasii de care trebuie sa se tina cont, dupa care se trece la partea practica, foarte importanta, in care cursantii pun in aplicare in mod corect ceea ce au invatat", explica Vlad Iliescu, cofondator al Atelierelor ILBAH.

Tocmai pentru ca practica este cel putin la fel de importanta ca teoria, grupul de studiu este de maximum 15 persoane, astfel incat trainerii sa poata oferi consultanta fiecarui cursant. "Prin numele ales - Atelierele ILBAH - am dorit sa transmitem faptul ca partea practica este esentiala si ca punem accent pe activitatile in care cursantii nostri vor pune in practica ceea ce au invatat drept teorie. Incercam sa ii pregatim cat putem de mult si sa le aratam ce inseamna munca in domeniul pe care l-au ales si care sunt directiile in care trebuie sa mearga", precizeaza Vlad Iliescu. 

Ce inveti la cursul de designer? 

Cursantii invata notiuni esentiale specifice fiecarui stil de design, cum sa "simta" in spatiu si sa-l potenteze, cum sa se foloseasca de lumina, sa combine volumele, texturile si culorile. Dincolo de acestea, decoratorul in devenire "invata cum sa isi cultive pasiunea pentru domeniul pe care l-au ales, importanta comunicarii si seriozitatea cu care trebuie sa abordeze fiecare situatie in parte. Incercam sa ii ghidam si catre alte concepte extrem de importante cum ar comunicarea, contactul cu clientii, felul in care se prezinta celor din jur si cat impact are o gestionare corecta a propriei imagini, profesionalismul de care trebuie sa dea dovada si partea distractiva pe care nu trebuie sa o omita niciodata, sa fie fericiti cu ceea ce fac si sa transmita acest lucru si celor cu care interactioneaza", mai spun reprezentantii Atelierelor ILBAH. Ce mai ofera aceste cursuri spre deosebire de altele este o experienta la "locul de munca" adica in businessuri de profil, unde viitorii decoratori iau contact direct cu arhitecti, producatori de mobila, decoratiuni etc. 

Cine sunt profesorii

Cursul Design Interior este condus de arhitectul Miruna Ardelean, care s-a specializat atat in tara, cat si in strainatate, urmand atat cursurile Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", Bucuresti, cat si ale Universita degli studi di Palermo, Facolta' di Architettura, Italia. Pe de alta parte, la cursul de Decorator Floral, care completeaza cursul de designer intr-un mod armonios, trainerii sunt persoane cu vasta experienta in domeniu. Unii dintre ei activeaza in cadrul Universitatii de Agronomie din Bucuresti/Horticultura - Decoratiuni sau au terminat Universitatea de Arhitectura si Urbanism din Bucuresti, specializand-se in domeniul peisagisticii/decoratiunilor florale. "Cristina Popovici, principalul nostru colaborator si antreprenor, detine propria companie de decoratiuni florale. De asemenea, cursantii vor invata tainele acestei meserii de la invitati speciali, precum celebra Sanda Lazur, Lector Ikebana premiata de Guvernul Japonez pentru activitatea in acest domeniu", mai precizeaza reprezentantii ILBAH.

Cursuri after work si recunoscute in UE

Cursurile noastre sunt after-work, dar o cariera exceptionala poate incepe ca un hobby. Fiecare curs se finalizeaza prin proiecte specifice, dar si examene in urma carora se va obtine o diploma recunoscuta de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, atat la nivel national cat si international in orice tara a Uniunii Europene. Astfel, absolventii cursurilor se vor putea angaja oriunde in Romania sau in tarile membre UE.

Un curs costa 1.500 de lei, poate fi platit in rate, iar mai multe detalii despre data de incepere si nu numai gasiti aici. 

Acestea nu sunt insa singurile cursuri organizate la Atelierele ILBAH. "Am impartit cursurile organizate de noi in domenii ca Beauty, Hobby si Professional. Pentru prima categorie, Beauty, organizam cursuri acreditate de Frizer-Coafor-Manichiura-Pedichiura, Nail Artist, Make-up artist, Cosmetician, Coafor Stylist. Categoria Hobby cuprinde cursurile de Decorator floral, Design vestimentar, Design de interior, Fotografie, Autocad, 3Ds Max si Photoshop, iar pentru Professional organizam cursuri de Inspector Resurse Umane, Comunicare non-verbala si PR", conchide Georgiana Iordache, PR&Marketing Consultant. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea